De multe ori se întâmplă ca după procesul de epilare în zona inghinală să apară iritații, fire de păr crescute sub piele, coșuri sau foliculită. În zona dată este mult mai sensibilă față de altele. Mai jos găsiți câteva modalități prin care puteți evita aceste neplăceri:
Epilare inghinala, recomandari
Epilarea de lungă durată
Pentru a fi siguri că nu mai aveți probleme cu părul în anumite zone, se recomandă epilarea de lungă durată. În acest caz e vorba despre epilarea cu laser sau epilarea cu lumină intens pulsată. Specialiștii susțin că termenul ”epilare definitivă” nu este prea corect. Mai corect e vorba despre ”epilare de lungă durată”, deoarece după o perioadă mai mare sau mai mică de timp (în dependentă de persoană, poate să varieze de la câteva luni, la câțiva ani) firele de păr vor apărea din nou.

Epilare inghinala cu lama de ras
Specialiștii în cosmetică recomandă utilizarea lamei de ras destinate bărbaților. Asta deoarece lamele lor sunt mai ascuțite, iar aparatele sunt făcute în așa fel încât să urmeze întocmai toate denivelările pielii.

Epilarea inghinala se face cu hidratare corespunzătoare
Fără hidratare suficientă, pielea devine uscată, lipsită de elasticitate, sensibilă și ușor de rănit. Optați pentru produsele pentru duș care nu usucă pielea și folosiți întotdeauna creme hidratante pentru corp.

Epilare inghinala fără microbi
Dacă vă epilați cu ceară, săltați-vă înainte și după procedură cu un săpun antibacterian. Acesta înlătură microbii de pe piele, care pot intra în foliculii firelor de păr. În acest mod pot apărea infecțiile, inclusiv foliculită.

În cazul în care aveți mereu probleme când vă epilați în zona inghinală, puteți folosi un unguent de la farmacie cu acțiune antibiotică. Previne apariția iritației și a foliculitei.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment