Pentru a reda tonusul pielii, a înlătura celulele moarte de la suprafața pielii și preveni ridurile, specialiștii recomandă măștile cu oțet de mere. Magneziul, fierul, potasiul, din merele crude se păstrează și în oțetul de mere. În plus, oțetul de mere conține vitamine și acizi organici ce refac pelicula protectoare de la suprafața pielii. Important este că se potrivește oricărui tip de piele.
Otet de mere pentru orice tip de piele
Pentru ten gras
Oțetul de mere este un bun antiseptic. Din această cauză, se recomandă persoanelor cu ten gras. Persoanele date au tot timpul probleme cu erupțiile acneice, cu diferite iritații sau infecții. În astfel de cazuri, este utilă o mască din 4 linguri de oțet de mere, 2 linguri de miere și 2 linguri de făină de ovăz. Pasta obținută se aplică pe față în strat subțire, se lasă să acționeze circa 20 - 30 de minute, după care se spală cu apă călduță. Mierea și oțetul de mere conferă acestei măști proprietăți antibacteriene și astringente, vindecă iritațiile și contribuie la închiderea porilor.

Oțet de mere pentru tenul uscat
Tenul uscat și cu riduri fine are nevoie de hidratare. În acest caz, o lingură de oțet de mere combinați cu o lingură de smântână, o linguriță de miere, un gălbenuș de ou. Masca se aplică pe față și pe zona decolteului pentru circa 15 - 20 de minute, după care se înlătură cu apă caldă sau ceai de mușețel. Masca ajută la hidratare, iar vitaminele și mineralele din oțetul de mere, din miere sau gălbenușul de ou pătrund prin pori, îmbunătățesc circulația sangvină la nivelul feței, redând tonusul pielii.

Pete apărute pe față
Multe persoane se plâng din cauza petelor ce apar pe față și decolteu din cauza expunerii îndelungate la soare. Petele date se pot înlătura prin peeling chimic (aplicarea unor substanțe chimice pentru a elimina stratul superficial al pielii). Acest efect are și oțetul de mere. Avem nevoie de o lingură de miere, o linguriță de sare de bucătărie și o lingură de oțet de mere. Cu amestecul dat se masează fața timp de două minute, după care se spală cu apă călduță.

Oțetul de mere contra celulitei
Oțetul de mere poate fi utilizat și pentru masaj contra celulitei sau vergeturilor. Masajul stimulează circulația sangvină în zonele afectate de celulită, redă fermitatea și suplețea pielii. În plus, masajul sau băile cu oțet de mere se recomandă în cazul varicelor.

Afecțiuni cutanate
Oțetul de mere nediluat se utilizează și pentru tratamentul afecțiunilor cutanate, deoarece are proprietăți antimicotice și antiinflamatorii. Oțetul diluat cu apă (o parte de oțet la 10 părți de apă) este un bun tonic pentru față. Cu soluția dată se spală fața în fiecare dimineață. Dacă în urma expunerii la soare au apărut unele riduri, puteți pregăti o mască dintr-un castravete dat pe răzătoare, 3 linguri de ulei de măsline, un gălbenuș de ou și o linguriță de oțet de mere. Masca poate fi utilizată atât pentru atenuarea ridurilor, cât și pentru hidratarea pielii de pe mâini.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment