Medicii susțin că vitaminele A, C și E sunt componentele obligatorii ale cremelor pentru îngrijirea tenului. Vitaminele ajută la protejarea pielii de acțiunea agresivă a poluării sau a radiațiilor ultraviolete, asigură strălucirea, elasticitatea și previn apariția ridurilor.
Vitaminele ajuta la mentinerea frumusetii
Pentru a micșora ridurile și a preveni îmbătrânirea pielii, specialiștii recomandă folosirea după vârsta de 25-30 de ani a cremelor îmbogățite cu vitamine. Ei sfătuiesc să folosim cremele nu doar pentru față, ci și pentru zona gâtului și a decolteului. Persoanele cu ten uscat, cele care se fardează de câteva ori pe zi sau cele care se expun la soare excesiv ar fi bine să își aplice cremele anti-rid îmbogățite cu vitamine încă de la vârsta de 20 de ani.

Ridurile se ivesc în zonele sensibile, în care pielea este mai subțire: în jurul ochilor, în zona gâtului, a decolteului. În aceste locuri sunt mai puține glande sebacee, din acestă cauză pielea este mai uscată, predispusă la apariția ridurilor și are nevoie de o hidratare mai bună. Pentru alegerea unei creme e important să țineți cont de capacitatea de hidratare și conținutul în vitamine.

S-a constatat că vitamina A stimulează regenerarea pielii și previne îmbătrânirea precoce determinată de expunerea prelungită la razele ultraviolete. Petele roșii și acneea de pe față se pot datora carentei de vitamina A. În asemenea cazuri, pe lângă cremele îmbogățite cu vitamine, se intervine și cu ajutorul dietei: spanac, morcovi, țelină - ca surse naturale de vitamina A.

Pe lângă vitamina A, un rol benefic are și vitamina C. Aceasta are proprietăți antihistaminice, prevenind alergiile cutanate manifestate prin înroșirea pielii sau prin mâncărimi. În plus, cremele cu adaos de vitamina C (acid ascorbic) accelerează regenerarea celulară. Un efect binefăcător de regenerare a celulelor și de încetinire a îmbătrânirii are și vitamina E din produsele cosmetice.

Vitamina E, care mai este numită și vitamina tinereții, mărește gradul de hidratare a pielii și conferă tenului un aspect neted. Pe lângă produsele cosmetice, vitaminele necesare sănătății pielii pot fi asigurate prin dietă. Vitamina A poate fi găsită în roșii, morcovi, mango, portocale; vitamina C - în portocale, lămâi, varză, kiwi; vitamina E - în nuci, măsline, alune.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment