Poți avea dinți albi și străluciți dacă folosești gel-uri de albire și eviți băuturile ce duc la pătarea danturii. Dinții pierd din strălucire odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, poți contribui la diminuarea acestui proces dacă te speli pe dinți insistent, nu bei multă cafea, nu fumezi și nu mănânci fructe ce pătează (afine, dude, mure). Kiturile și gel-urile pentru albirea dinților îți pot reda un zâmbet frumos fără medic.
Sfaturi utile pentru un zâmbet frumos
Kiturile pe bază de peroxid dau o culoare frumoasă dinților. Din păcate, sunt contraindicate celor cu gingii sensibile. O altă metodă reprezintă stripurile dintr-un plastic fexibil cu peroxid de hidrogen. Le poți purta câteva minute zilnic. Gelurile pentru albire îndepărtează petele, însă albirea nu va fi profundă.

Dacă nu ai implanturi, coronițe dentare, punți sau alte operații stomatologice, folosește preparatele date cu atenție. Kiturile nu albesc dinții puși, numai pe cei naturali. Dacă este de calitate mică, acrilatul se poate îngălbeni, spre deosebire de intervențiile făcute din ceramică sau porțelan.

O recomandare a medicilor pentru un zâmbet frumos ar fi hidratarea suficientă, consumul merelor, perelor, a țelinei și morcovilor. Un efect benefic îl are guma de mestecat fără zahăr. În urma consumului gumei, a fructelor și legumelor se elimină salivă, ea fiind benefică pentru dinți, curățând și neutralizând factorii ce determină apariția cariilor.

Printre factorii negativi pentru dinți se numără fumatul, nicotina atacând smalțul dinților. În plus, nicotina mărește riscul de cancer oral. Alți factori nefavorabili ai danturii sănătoase sunt băuturile dulci acidulate, cafeaua.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment