Când vine vorba de îngrijirea mâinilor și redarea supleții și a tinereții lor, măștile cu parafină pot face minuni. De un real folos mai ales în cazul pielii deshidratate, această procedură se efectuează în două etape.
Masti pe baza de parafina e buna pentru a ingriji mainile si picioarele
Într-o primă fază, după curățarea în profunzime a pielii mâinilor (eventual prin peeling), are loc hidratarea acestora cu ajutorul unei creme emoliente. În unele cazuri, dacă este nevoie, după aplicarea tratamentului cu efect de peeling, se utilizează fiole ce conțin substanțe active, după care ulterior se trece efectiv la hidratarea mâinilor.

În timpul celei de a doua etape are loc baia de parafină ce permite oxigenarea țesutului cutanat și redă pielii aspectul ei natural, moale și catifelat.

Mâna se scufundă alternativ în cădița cu parafină preț de câteva secunde, după care se scoate iarăși pentru câteva secunde. Aceste scufundări se efectuează de patru-cinci ori până când mâna se acoperă treptat de parafină.

După acest procedeu, pentru protecție, mâna trebuie acoperită de o mânușă de plastic, iar peste aceasta se aplică o altă mânușă, de data aceasta din țesătură. După aproximativ un sfert de oră, mânușa din material este scoasă, iar parafina este îndepărtată odată cu mânușa de plastic.

Unul dintre avantajele acestui tratament este acela că în foarte scurt timp mâinile își recapătă suplețea, iar senzația de uscăciune a acestora este simțitor redusă. Și în cazul băii de parafină pentru picioare se procedează identic, doar că mânușile sunt înlocuite de șosete.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment