- O lingură de miere împreună cu o capsulă de vitamina E se amestecă cu o cantitate de şampon, după care se aplică pe părul încă umed. Se face apoi un masaj uşor, timp de 15 minute. La final, părul se clăteşte din abundenţă cu apă călduţă.
Tratamente naturale pentru un păr de invidiat
- Iaurtul ajută la refacerea părului şi dă acestuia strălucire. Se umezeşte părul, apoi se masează delicat pielea capului, distribuind apoi iaurtul uniform de-a lungul firului de păr. Pentru părul gras, se recomandă de aplicat iaurt doar la vîrfuri. La 20 de minute după aplicare, se clăteşte părul bine.

- Gălbenuşurile de ou bătute curăţă în profunzime părul şi îi redau strălucirea. Se aplică în acelaşi mod ca şi iaurtul şi se clăteşte părul mai degrabă cu apă călduţă decît fierbinte.

- Uleiul călduţ redă sănătate părului uscat şi lipsit de strălucire. Se recomandă uleiul de jojoba sau de cocos. După ce aţi masat bine pielea capului şi părul, înfăşuraţi părul într-un prosop care a fost îmbibat în apă fierbinte sau în infuzie de plante medicinale şi apoi stors. Acest tratament trebuie să dureze o oră sau chiar mai mult, însă prosopul trebuie să fie fierbinte pe tot parcursul lui. La final se curăţă părul bine pentru a se înlătura uleiul. Clătirea se face cu oţet de mere sau cu zeamă de lămîie. Se recomandă repetarea tratamentului lunar.

- Ca o ultimă etapă în tratarea naturală a părului utilizaţi infuziile de plante. Acestea au rolul de vindecare şi curăţare. Clătiţi-vă părul cu ceaiuri concentrate de ferigă tînără, coada-şoricelului, aloe sau muşeţel.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment