Din cele mai vechi timpuri, femeile au folosit diverse remedii naturiste pentru tratamentul şi îngrijirea tenului. Cleopatra folosea mîlul (argila), amestecîndu-l cu propria urină, pentru a-şi face o mască cosmetică. De altfel, s-a afirmat despre Cleopatra că a fost prima femeie care a scris un manual privind înfrumuseţarea femeilor.
Produse naturiste pentru îngrijirea tenului
  • Mască de frumuseţe cu argilă: această mască se recomandă să fie aplicată de două ori pe săptămînă. Ea elimină împurităţile ce se acumulează în timpul zilei, avînd un efect regenerator, şi conferă tenului un aspect îngrijit. Argila hidratează şi remineralizează ţesuturile, îndepărtează erupţiile cutanate şi ridurile, împiedicînd astfel îmbătrînirea prematură a pielii. Modul de preparare a măştii cu argilă este simplu: se pun 1-3 linguri de argilă pudră într-un pahar de sticlă şi se adaugă puţină apă, eventual şi suc de fructe. Apoi, se amestecă bine pînă se obţine o pastă de consistenţa smîntînii. Această pastă trebuie întinsă pe faţă cu pensula în strat subţire şi lăsată pînă se usucă. În final este înlăturată cu apă călduţă.
  • Crema antirid ce conţine coenzima Q10 distruge radicalii liberi şi stopează procesul îmbătrînirii pielii. Utilizînd produsul zilnic, pielea îşi recapătă gradul natural de hidratare şi supleţe.
  • Ca şi organismul nostru, pielea are nevoie de îngrijire şi hrănire. De aceea, crema nutritivă ce conţine vitaminele A şi E este necesară pentru întreţinerea tenului. Crema nutritivă conferă tenului elasticitate şi supleţe, are efect nutritiv, netezeşte şi catifelează pielea. De asemenea, stimulează metabolismul celular, mărind capacitatea de reţinere a apei. Ajută la netezirea liniilor şi impiedică îmbătrînirea precoce a pielii.
  • Împotriva apariţiei nedorite a ridurilor, natura ne vine în ajutor cu diverse plante. Ceaiul contra ridurilor conţine un amestec din mai multe plante ce au un puternic efect împotriva ridurilor. El se aplică sub forma unei infuzii (1-2 doze la 250 ml apă clocotită, se lasă acoperit 20-30 minute). Astfel, infuzia stimulează mecanismele de regenerare a pielii, întinde tenul ofilit, curăţă faţa de punctele negre şi coşuri.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment