Oriunde ai fi in aceste zile sfinte, tinuta ta trebuie sa fie... de sarbatoare. Chiar daca anul acesta nu vei purta haine noi , trebuie sa tii cont de niste "reguli" vestimentare pentru a nu face gafe. Acest lucru te va ajuta sa treci peste unele "tabuuri".
Tinuta de sarbatoare
Reguli "expirate":


1. "Femeile plinute trebuie sa poarte lucruri largi"
Este o greseala sa crezi ca daca esti mai plinuta si alegi haine lalai vei parea mai subtire. Lucrurile largi nu fac altceva decat sa adauge volum siluetei si efectul va fi exact invers intentiei tale. Daca ai forme generoase, poarta haine care urmeaza linia corpului, fara sa fie strambe sau mulate.

Alege marimea care ti se potriveste si opteaza pentru culorile mai inchise. Daca esti mai plinuta mai ales in zona soldurilor poti alege pentru sarbatori o rochie pana la genunchi, dreapta si cu decolteu in forma de V. Pentru a nu-ti scoate in evidenta soldurile poti alege si o rochie taiata sub bust, stil printesa. Orienteaza-te spre culorile inchise bine asortate sau alege o rochie uni.

2. "Femeile scunde nu arata bine in rochii lungi"
Doar pentru ca nu ai inaltimea unui manechin asta nu inseamna ca iti sunt interzise anumite piese vestimentare, cum ar fi rochiile lungi. Poti arata foarte bine intr-o astfel de tinuta, daca vei sti sa-ti alegi modelul si culoarea potrivita. O rochie dintr-un material usor, fara prea multe accesorii, pe care sa o completezi cu incaltaminte inalta, poate fi alegerea ideala. Pentru rochiile de seara, evita taietura in talie, care "scurteaza" silueta.

3. "Geanta trebuie sa se asorteze cu pantofii"
Regula completa era, de fapt, sa asortezi geanta cu pantofii si manusile. Moda actuala iti permite s-o incalci. Un lucru este insa important: nu amesteca materialele. Daca ai pantofi din piele, nu-i asorta cu o geanta din material textil sau invers.

Ai grija ca accesoriile posetei si ale pantofilor sa nu se "contrazica", adica sa fie din aceeasi gama. Nu uita de curea, ea fiind accesoriul care n-ar trebuie sa lipseasca din garderoba, aceasta oferind un plus de farmec tinutei tale. In acest sezon poti sa iesi in evidenta cu noile modele de curele. Daca silueta iti permite, poti sa alegi pe cele groase, tip corset, cand vrei sa-ti subliniezi talia, sau pe cele foarte subtiri, daca vrei sa adaugi culoare si stil tinutei tale.

Daca esti o impatimita a modei si iti place sa fii la curent cu tendintele fiecarui sezon, probabil ca deja ai o colectie impresionanta de haine sau incaltaminte in sifonier. Nelipsite din garderoba oricarei femei stilate, accesoriile pot transforma o tinuta anosta intr-una chic si interesanta. Oferta de accesorii este variata si poate satisface toate gusturile si pretentiile. Dintre acestea, curelele nu trebuie trecute cu vederea, mai ales in sezonul toamna-iarna.

Fie ca le asortezi la o fusta eleganta, fie ca le porti la pantaloni pana, peste o camasa sau, pur si simplu, la perechea de jeansi preferata, curelele personalizeaza sau scot in evidenta un anumit obiect de vestimentatie si iti individualizeaza tinuta abordata. Merita, asadar, sa investesti intr-o curea de calitate, pentru un plus de stil. Inca o veste buna pentru tine: in acest sezon, bogatia de culori si texturi ale curelelor complimenteaza orice tinuta vei alege, fie ca este eleganta, office sau casual.

4. "Nu purta mai mult de trei culori odata"
Desi suna ciudat, poti sa combini rozul aprins cu mov, lila, albastru, roz deschis si nu neaparat cate doua, ci chiar pe toate odata. Nu conteaza cate culori ai pe tine, atata timp cat ele se completeaza si sunt armonizate. La tinutele compuse din alb, negru si gri poti adauga un accesoriu ca o pata d culoare: un colier rosu, o esarfa galben-aurie, o curea verde. Ele te pot scoate din monotonie. Atentie insa la pantofi si geanta, sa fie... cuminti.

5. "Combinatia denim cu denim nu e indicata"
Nu-ti fie teama sa faci aceasta combinatie. O pereche de jeansi cu o vesta sau o geaca de blugi sunt acum premise, chiar daca le vei alege in nuante sau culori diferite. Nu ti-e interzis acum nicio combinatie indrazneata dintre o rochie vesela de zi cu o geaca de blugi asortata.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment