Medicii nutriţionişti atenţionează persoanele care ţin cure drastice de slăbire, vrând să piardă un număr mare de kilograme într-un timp record, că astfel de „tratamente” ne pun în pericol organismul. „Persoanele care ţin diete nu trebuie să slăbească mai mult de 3-4 kilograme pe lună.
Nu slabiti mai mult de 4 kg pe luna
Atunci când se depăşeşte acest prag, începe să se piardă şi din ţesutul muscular, nu numai din cel adipos, indiferent de greutatea pe care o avea persoana respectivă atunci când a început regimul”, susțin specialiștii.

Ei recomandă persoanelor care vor să slăbească, să nu scoată din alimentaţie pâinea, pentru că fiecare aliment îşi are rolul său. Alcoolul însă ar trebui restricţionat la dietă, deoarece un gram de alcool furnizează 7 kilocalorii, spre deosebire de un gram de proteine care au 4 kilocalorii. Mai mult, fiecare dietă este individuală, pentru că nu avem toţi aceleaşi nevoi calorice şi arderi metabolice.

Necesarul zilnic al unui om este 10-15% proteine, 15-30% lipide şi 55-65% glucide, variind în funcţie de greutatea şi sexul fiecăruia dintre noi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment