Pentru o femeie, sănătatea părului este foarte importantă. Cu atît mai mult, problema vîrfurilor despicate este îndeajuns de supărătoare deoarece dau părului un aspect mat, nepieptănat sau chiar neîngrijit.
Refuza sa ai un par fragil
Cauza vîrfurilor despicate este reprezentată de dispariţia cuticulei protectoare în acea zonă. Deşi vîrfurile despicate pot apărea la orice tip de păr, acestea sînt specifice părului casant sau uscat. Alte cauze comune pot fi perierea părului atunci cînd este încă ud sau chiar perierea zilnică excesivă.

Odată pierdută, cuticula protectoare nu mai poate fi recuperată. Rezultatul nu este altul decît despicarea firului de păr în două sau, uneori, în trei fibre. Există mai multe soluţii pentru tratarea vîrfurilor despicate, însă cea mai sigură este îndepărtarea acestora. Pentru a îmbunătăţi situaţia părului tău, taie-ţi vîrfurile despicate o dată la 6 săptămîni.

În afara cauzelor deja menţionate, mai există şi alte cîteva, la fel de importante: instrumentele pentru aranjat părul de proastă calitate, deoarece pot rupe firul de păr, vopsirea repetată a părului, permanentul, utilizarea excesivă a produselor de styling (fixativ, spumă, gel pentru păr, ceară). De asemenea, este bine să-ţi alegi un şampon de calitate, cu proprietăţi hidratante.

După ce aplici balsam, asigură-te că ţi-ai clătit foarte bine părul. Este bine să faci asta alternînd apa caldă cu cea rece. Astfel, cuticulele protectoare vor fi mai bine fixate, iar părul tău va căpăta o strălucire aparte. Şi nu în ultimul rînd, trebuie să-ţi aplici o mască pentru părul subţire o dată pe săptămînă.

Masca pentru părul subţire:
Vei avea nevoie de 50 gr de argilă verde, cinci picături de ulei de cimbrişor şi cinci picături de ulei de măsline. Aplică amestecul pe toată lungimea firului de păr, insistînd la rădăcină. Lasă masca să îşi facă efectul timp de 20 de minute şi clăteşte-ţi din abundenţă părul.

În final, îţi recomand să iei seama la sfaturile noastre şi să-i acorzi părului tău îngrijirea de care are nevoie. Vei fi mulţumită de rezultate. Dar nu uita: efectul se va simţi treptat, nu din prima. (După Săptămâna)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment