Multe persoane au probleme cu sistemul circulator. Mai răspândite printre femei sunt picioarele grele sau umflate şi varicele. Important e să ştii cum să previi apariţia lor şi să-ţi menţii picioarele frumoase şi sănătoase. Pentru a avea picioare superbe, nu există reţete minune, însă poţi urma câteva sfaturi sau încerca unele exerciţii.
Cum sa ai picioare sanatoase
Dacă stai mult în picioare sau pe scaun, este la fel de rău deoarece sângele stagnează la nivelul picioarelor. Încearcă să stai cu gambele cât mai ridicate faţă de restul corpului. In timpul iernii poartă ciorapi medicinali cu ajutorul cărora poţi estompa dilataţia venelor. Nu uita nici de venotonicele pe bază de plante, care acţionează pe termen lung.

Este recomandat să elimini sauna sau epilările la cald. Sarea, mâncărurile picante sau cofeina trebuie înlăturate. Apa, ceaiurile din plante sau sucurile naturale favorizează drenarea limfatică şi dau senzaţia de picioare uşoare, deci trebuie consumate cât mai des. Sedentarismul şi alimentaţia necorespunzătoare agravează simptomul de picioare grele.

De aceea, mişcarea fizică este fundamentală pentru a întări musculatura şi a îmbunătăţi circulaţia sângelui, în plus, te ajută să consumi mai multe calorii. Practică mai puţin sporturile care solicită foarte mult faţa interioară a labei piciorului, cum ar fi tenisul sau scrima, şi alege înotul sau chiar mersul pe jos. Renunţă la lift şi urcă pe scări. Genuflexiunile sunt bune pentru picioarele noastre, însă ai grijă să nu sari niciodată peste încălzire.

Încălzire
  • Joc de glezne aproximativ 3 minute, cu scurtă pauză după fiecare minut.
  • Stând, cu picioarele depărtate, apleacă-te cu braţele în faţă până atingi solul. Repetă de 30 de ori, dar în 3 reprize de câte 10 aplecări.
Exerciţii
  • Alergări pe loc cu călcâiele la şezut. Repetă de 5 ori câte un minut.
  • Alergări pe loc cu picioarele întinse în spate. Repetă de 5 ori câte un minut.
  • Genuflexiuni cu un picior în faţă şi cu genunchiul celălalt atingând solul. Ridică-te şi repetă de 10 ori pentru fiecare picior. (După Săptămâna)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment