O piele radiantă şi sănătoasă reprezintă primul pas spre a arăta bine. Mai mult, pentru o femeie, gâtul şi decolteul sunt considerate "barometrul" vârstei sale. Din acest motiv, este necesară acordarea unei atenţii deosebite acestor zone care, lipsite de ţesuturi grase, tind să se usuce, să se rideze şi să se pigmenteze.
Bai cu uleiuri, pentru o piele fina
Potrivit dermatologilor, o dietă echilibrată, un stil de viaţă sănătos şi masarea zonelor corpului expuse factorilor poluanţi sunt reţeta întreţinerii unei pieli frumoase, sănătoase şi fără riduri. Ţinând cont de faptul că muşchii gâtului nu sunt susţinuţi de o structură osoasă, ei sunt predispuşi la pierderea elasticităţii. Acesta este unul dintre motivele pentru care atât dermatologii, cât şi cosmeticienii recomandă ca îngrijirea feţei să continue cu îngrijirea pielii gâtului şi a decolteului.

Un masaj care să includă şi un tratament extins asupra zonei feţei, gâtului şi decolteului, realizat săptămânal, la domiciliu sau la un cabinet cosmetic, menţine fermitatea şi tinereţea pielii. Tratamentul trebuie să cuprindă o mască de exfoliere, curăţarea feţei de impurităţi şi aplicarea unei măşti.

Masajul se face cu deschiderea palmei, începând de jos în sus, cuprinzând bărbia, şi coborând spre stern. Acesta trebuie să fie însoţit de exerciţii de gimnastică, pentru păstrarea elasticităţii pielii. Dimineaţa şi seara trebuie realizate exerciţii ce constau în mişcări ale capului: ridicând capul şi lăsându-l pe spate, apoi coborându-l spre piept. Se întoarce apoi capul la dreapta şi la stânga.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment