Celulita are mai multe origini. Poate aparea cand te ingrasi, din cauza alimentatiei nesanatoase, pe fond genetic... Important e ca se poate lupta impotriva aspectului neplacut al pielii, cu ajutorul masajului, exercitiilor fizice sau alegerii unor meniuri echilibrate. In general, celulita apare cand avem o dieta bogata in glucide si lipide, dar saraca in fibre.

Ca sa evitam aparitia celulitei, dar si pentru a incerca sa scapam de ea, e bine sa incercam sa mancam sanatos. Nu e nevoie sa mancam mai putin decat de obicei (asta daca nu cumva vorbim de cantitati exagerat de mari la modul general), ci a alegem cu mai multa atentie ce anume mancam.
combaterea celulitei
Ce-i de facut? Iata o lista a alimentelor pe care trebuie sa le evitam, una a celor pe care sa le consumam cu moderatie si una a celor pe care le putem consuma din plin!

De evitat!
Alimentele pline de toxine, cum sunt mezelurile, produsele de patiserie, sosurile grase, tot ce este fript sau prajit, bauturile carbogazoase (sucuri sau apa minerala) si cele alcoolice, dar si alimentele bogate in graismi, cele prea sarate sau prea dulci! Sarea trebuie neaparat evitata! Inlocuieste-o cu diverse condimente, in special cu busuioc si patrunjel.

Consuma cu moderatie!
Preparatele cu ulei sau unt nu trebuie sa faca parte din meniul zilnic! Alege in general carne sau legume prepaparate la gratar sau fierte la aburi. Alege in general grasimi vegetale, cum e uleiul de masline!

Consuma din plin!
Proteine! Alege-le pe cele continute in carne alba si oua, pentru ca acestea contribuie la dezvoltarea musculara. Ele obliga organismul sa-si ia energie din celulele grase.

Alimente bogate in fier! Lintea face parte dintre aceste alimente. Fierul favorizeaza circulatia oxigenului in sange. Evita cafeaua, pentru ca rpodusele pe baza de cafeina absorb fierul.

Peste si fructe de mare! Sunt alimente excelente, pentru ca sunt bogate in Omega 3, asa ca au rol anti-inflamator!

Alimente bogate in potasiu! Fructele uscate si andivele contin aceasta substanta, care contribuie la decongestionarea zonelor unde se apare aspectul de coaja de portocala.

Alimentele bogate in fibre! Cerealele, orezul si radacinoasele absorb toxinele care ajung in stomac. Totusi, acestea ingrasa, asa ca nu le consuma decat de maximum trei ori pe saptamana, mai ales daca nu practici nici un sport.

Vitamina C! Alege mai ales kiwi, pentru ca amelioreaza tranzitul intestinal si ajuta la combaterea stresului.

Fructele rosii! Indiferent daca le mananci ca atare sau in bauturi, fructele rosii sunt excelente pentru organism, fiind bogate in vitamina P, care imbunatateste circulatia sanguina. Alimentele antixidante ajuta si la regenerarea celulara, asa ca e bine sa le consumi oricat de des ai ocazia!

Nu uita!
E important sa te hidratezi din plin, pentru a elimina toxinele din organism. Bea multa apa, dar si ceai verde, care combate retentia de lichide si limiteaza absorbtia lipidelor si glucidelor. In plus, e bine sa consumi o cantitate mai mare de proteine decat de legume!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment