Terapia cu ozon reprezintă un tratament revoluționar, cu efecte pe termen lung și cu acțiuni vindecătoare remarcabile. Terapia este utilizată cu succes și în segmentul cosmetic, pentru tratamentele împotriva îmbătrânirii. Pornind de la faptul că la originea oricărei afecțiuni se află oxigenarea insuficientă la nivel celular, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen și ozon face "reparația" din interior, reducând zona afectată și inflamația.
Ozonoterapia, o metodă naturală de vindecare
Terapia oxigen-ozon constituie o metodă naturală de vindecare ce exploatează proprietățile celor două gaze. Printr-o amestecare perfectă se pot neutraliza toxinele acumulate de-a lungul timpului în interiorul corpului, se pot reduce inflamațiile, se reglează pH-ul, se activează circulația sângelui. Amestecul oxigen-ozon poate fi administrat atât local, cât și sistemic, în întreg organismul.

Leziunile celulare care stau la baza multor afecțiuni, dar și a procesului de îmbătrânire, sunt produse mai ales de speciile reactive de oxigen sau radicalii liberi de oxigen. Așadar, oxigenul absolut necesar celulelor corpului poate fi nociv în același timp, când sistemul antioxidant nu funcționează eficient.

Ozonul este o moleculă ce conține trei atomi de oxigen. În afara organismului se comportă ca un puternic oxidant, însă în organism, s-a observat că efectul său este, din contra, antioxidant, efect responsabil de altfel de calitățile sale terapeutice.

S-au efectuat numeroase studii pentru a pune în evidență părțile bune și rele ale acestei terapii. Beneficiile terapiei au făcut ca aceasta să se adreseze multor afecțiuni medicale, în timp ce efectele negative se pare că nu există.

Cele mai importante proprietăți medicale ale ozonoterapiei includ:
- reducerea durerii;
- reducerea inflamației;
- injectarea locală crește schimbul de oxigen la nivelul țesuturilor;
- accelerarea eliminării toxinelor;
- eficiența în combaterea infecțiilor virale și bacteriene;
- combaterea infecțiilor fungice;
- stimularea sistemului imunitar;
- activarea circulației;

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment