În ultimii ani, sânii au ajuns un mod de integrare în societate. Cu alte cuvinte, mărimea sânilor este cea care poate asigura, sau nu, succesul profesional şi sentimental al unei femei, susţin experţii. De aceea, tot mai multe femei apelează la operaţiile de mărire a bustului. Dar, orice femeie trebuie să ştie anumite lucruri înainte de a face acest pas.

În primul rând, medicul la care doriţi să apelaţi trebuie să aibă recomandări şi să nu lucreze în vreo clinică obscură despre care nu ştie nimeni, nimic. Mai mult, un medic care nu vă explică toate riscurile şi beneficiile operaţiei şi care nu are răbdare să vă răspundă la toate întrebările este un medic care trebuie ocolit. Nu doriţi să vă opereze un om care nu are răbdare. În plus, medicul trebuie să vă explice că implanturile nu sunt permanente şi că trebuie îngrijite.
Ce trebuie stiut despre implantul mamar
Tot medicul este cel care trebuie să vă spună că trebuie să vă prezentaţi anual la control pentru a se stabili dacă există scurgeri sau dacă protezele s-au deplasat. Dacă medicul ales nu vă spune toate aceste lucruri este recomandat să vă îndreptaţi către un alt specialist. Înainte de operaţie trebuie să vă faceţi anumite investigaţii pentru a se stabili dacă aveţi diabet sau hipertensiune. Aceste afecţiuni îngreunează intervenţia chirurgicală.

De asemenea, un medic trebuie să studieze istoricul medical al familiei pacientei şi trebuie să afle motivul pentru care se doreşte implantul. Un medic are datoria de a descuraja o femeie care vrea să-şi mărească sânii pentru a-şi mulţumi prietenul sau pentru a-şi salva căsnicia, de exemplu. Un alt lucru pe care trebuie să-l faceţi este acela să verificaţi locul unde va avea loc procedura.

Sunt celebre cazurile în care astfel de intervenţii au mers prost din cauza dotărilor de slabă calitate. În cazul clinicilor particulare este bine să verificaţi dacă toate avizele sunt în regulă. Un alt aspect este acela al alegerii materialului din care sunt făcute implanturile.

Dumneavoastră trebuie să stabiliţi, împreună cu medicul, dacă optaţi pentru proteze umplute cu silicon sau ser fiziologic. Implanturile cu ser fiziologic sunt mai ieftine, iar în caz că se „sparg”, lichidul poate fi absorbit de corp. De asemenea, dacă un astfel de implant se sparge, se observă imediat pentru că sânul devine plat. În comparaţie, „proteza” de silicon pare mult mai natural la atingere.

Însă, aceste implanturi sunt mai scumpe, scurgerile se detectează mai greu, iar siliconul scurs poate ajunge în alte părţi ale corpului. Specialiştii recomandă ca implanturile cu silicon să se facă după împlinirea vârstei de 22 de ani, iar cele cu ser fiziologic după 18 ani.

Specialiştii impun aceste limite de vârstă, deoarece ţesutul mamar se poate dezvolta chiar şi până la vârsta de 24 de ani. Pe lângă materialul din care este făcut implantul, trebuie să alegeţi şi poziţionarea acestora. Implanturile pot fi poziţionate fie sub muşchi, fie în ţesutul mamar. Alegerea locului trebuie făcută în funcţie de mărimea implantului şi de tipul lui. Implanturile poziţionate sub muşchi sunt mult mai bune pentru că în acest caz apariţia cancerului de sân poate fi detectată în perioada de început.

Totuşi, implantul sub muşchi este mai dureros, iar recuperarea se face mai greu. Trebuie să aveţi grijă şi cu efectele secundare. Cele mai întâlnite consecinţe pot fi ieşirea în evidenţă a cicatricei rămase în urma operaţiei sau, în cazul femeilor slabe, observarea liniei exterioare a implantului prin piele.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment