Masajul feței este recomandat de către medici pentru tonicitatea mușchilor și se recomandă încă de la vârste tinere în scop preventiv.

Dacă pielea tenului prezintă anumite afecțiuni grave, nu se recomandă acest tip de masaj. Automasajul se poate realiza prin anumite mișcări.

Mângâierea
Mișcările de mângâiere sunt acele tipuri cu care se începe și se încheie orice masaj. Se execută cu fârful degetelor sau cu întreaga palmă prin mișcări ușoare, superficiale, de jos în sus. Acest tip de masaj, cu un efect de relaxare, se recomandă pentru aplicarea cremelor, deoarece mărește capacitatea de absorbție a acestora. Totodată are un efect tonic prin stimularea mușchilor și intensificarea circulației sângelui.
Tehnici de masaj a fetei
Mișcări energice
Mișcările energice acționează în profunzime și sunt recomandate pentru decongestionarea țesuturilor, îndepărtarea excesului de sebum și pentru intensificarea circulației. Ele se pot realiza în mai multe feluri:

  • Cu patru degete executați mișcări asemănătoare celor făcute la pian. În așa mod se activează circulația sângelui și se obține și o revitalizare a țesuturilor.
  • Cu toată suprafața degetelor faceți mișcări dese, scurte și ritmice. Acest tip de mișcări sporesc hrănirea pielii și tonicitatea mușchilor.
  • Mișcările de frământat, destul de eficiente. Apucați cu degetul mare și celelalte degete  o porțiune de piele și frământați, acoperind treptat întregul obraz.
  • Ciupitul. Se execută cu două degete (cel mare și arătătorul) mișcări scurte și repetate. Acest tip de mișcare este recomandat pentru tenul gras.
  • Mișcări de presiune, cu vârfurile degetelor.
  • Pălmuirea ușoară (mai ales cu degetele lipite). Previne apariția ridurilor prin stimularea circulației și creșterea tonicității mușchilor.

Mișcări de vibrație
Mișcările de vibrație au un efect calmant și se recomandă persoanelor ce suferă de cuperoză sau congestia tenului. Se execută cu întreaga palmă prin mișcări rapide și tremurate.

Specialiștii recomandă ca la masaj să se folosească creme adecvate tenului.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment