Nu contează dacă ne ducem la plajă, la birou sau avem o întâlnire în oraș, în sezonul cald picioarele sunt cele mai expuse și de aceea trebuie sa arate impecabil. Adică perfect epilate.

Înlăturarea parului de pe corp devine una din preocupările majore ale femeii care dorește să arate și să se simtă frumoasă în propria piele. Pilozitatea excesiva (hipertrihoza) este un fenomen anormal cauzat de hormonii secretați de ovare și mai ales de glandele suprarenale cu deranjamente hormonale.
Epilarea picioarelor, metoda clasica
Pilozitatea excesiva poate fi, atât în cazul bărbaților cât și în cazul femeilor, consecința unor determinări de ordin fizic și psihic.   

Împotriva părului nedorit putem acționa prin mai multe metode. Cele mai la îndemână metode clasice de epilare sunt rasul cu lama, îndepărtarea părului de prisos cu ajutorul cremei depilatoare sau a spray-ului depilator (acestea doua înlătură părul doar la suprafață și pentru o perioadă scurtă de timp), epilatul cu ceară rece sau fierbinte.

În dependență de viteza de creștere a părului, ceara poate fi utilizată la un interval de circa 4-6 săptămâni. Folosită constant, ceara ajută la subțierea foliculului firului de păr și a rădăcinii, determinând rărirea firelor de păr.

Nu este indicată în cazul persoanelor cu leziuni sau cu o circulație sangvină deficitară.

Altă metodă de epilare o constituie cea pe baza aparatelor electrice concepute special pentru extragerea firelor de păr, prin rotirea anumitor componente. Epilatorul are un efect total, smulgând firele de păr din rădăcină.

Aceste metode se pot efectua și de acasă, însă pentru a evita unele efecte secundare este indicat să apelezi la ajutorul specialiștilor din cabinetele de înfrumusețare.

Puteți apela și la metoda “sugar waxing”, o modalitate de epilare specific americană. O compoziție asemănătoare caramelului topit se întinde în direcția de creștere a firului de păr și se îndepărtează în sensul opus creșterii firului de păr.

Foarte rar se întâmplă în cazul acestei metode sa apară iritații, iar “surplusul” este înlăturat destul de ușor prin clătirea cu apă.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment