Odata cu trecerea timpului, pielea devine mai sensibila, mai subtire si apar ridurile. Glandele care hidrateaza pielea sunt mai putin active, numarul vaselor de sange scade, iar pielea isi pierde frumusetea.

Specialistii dermatologi spun că daca respectati anumite reguli, va puteti bucura de o piele tanara pentru mai mult timp.

In primul rand, trebuie sa va protejati de razele soarelui. Razele ultraviolete afecteaza pielea, evidentiaza ridurile si favorizeaza aparitia petelor. Mai mult, se stie ca soarele este cel care poate da cancer de piele.
Recomandari pentru o piele frumoasa pe timp de soare
Este obligatoriu sa evitati expunerea la soare, in timpul orelor amiezii, cand intensitatea este cea mai mare. Cel mai periculos interval pe timp de vara este intre orele 10 si 16. Mai mult, este bine sa purtati haine care sa va protejeze. Acoperiti-va pielea folosind bluze cu maneca lunga, pantaloni lungi si sepci.

Nu trebuie sa ignorati nici materialul din care sunt facute hainele. Sunt multe haine care sunt facute din materiale care resping razele soarelui si lasa pielea sa respire.

Nu in ultimul rand, trebuie sa folositi crema de protectie solara. Specialistii spun ca trebuie sa folosim creme cu factor de protectie mai mare de 15, care trebuie reaplicata la fiecare doua ore sau dupa ce ati facut dus in timpul de zi. Pentru pielea foarte uscata este nevoie de creme hidratante pe baza de ulei.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment