Odata cu trecerea timpului, pielea devine mai sensibila, mai subtire si apar ridurile. Glandele care hidrateaza pielea sunt mai putin active, numarul vaselor de sange scade, iar pielea isi pierde frumusetea.

Specialistii dermatologi spun că daca respectati anumite reguli, va puteti bucura de o piele tanara pentru mai mult timp.

In primul rand, trebuie sa va protejati de razele soarelui. Razele ultraviolete afecteaza pielea, evidentiaza ridurile si favorizeaza aparitia petelor. Mai mult, se stie ca soarele este cel care poate da cancer de piele.
Recomandari pentru o piele frumoasa pe timp de soare
Este obligatoriu sa evitati expunerea la soare, in timpul orelor amiezii, cand intensitatea este cea mai mare. Cel mai periculos interval pe timp de vara este intre orele 10 si 16. Mai mult, este bine sa purtati haine care sa va protejeze. Acoperiti-va pielea folosind bluze cu maneca lunga, pantaloni lungi si sepci.

Nu trebuie sa ignorati nici materialul din care sunt facute hainele. Sunt multe haine care sunt facute din materiale care resping razele soarelui si lasa pielea sa respire.

Nu in ultimul rand, trebuie sa folositi crema de protectie solara. Specialistii spun ca trebuie sa folosim creme cu factor de protectie mai mare de 15, care trebuie reaplicata la fiecare doua ore sau dupa ce ati facut dus in timpul de zi. Pentru pielea foarte uscata este nevoie de creme hidratante pe baza de ulei.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment