Pentru a avea o piele sănătoasă se recomandă să nu fumați. Tutunul accelerează procesul de îmbătrânire și de formare a ridurilor.

Primele modificări la nivelul tegumentului apar după circa zece ani de fumat. Tutunul afectează circulația sângelui în straturile superioare ale pielii.

Fără o irigare corespunzătoare, pielea își pierde elasticitatea. În plus, căldura degajată de țigară poate dauna tegumentului.
Sfaturi pentru o piele frumoasa si sanatoasa
Specialiștii spun că, în momentul în care faceți baie reduceți timpul de stat în cadă la maximum 15 minute. Nu folosiți apă fierbinte, ci călduță. Evitați să folosiți săpunuri de calitate slabă. Folosiți săpunuri sau geluri de duș cu efect hidratant.

Hidratarea are rolul a menține pielea sănătoasă și elastică. Hidratarea se face în funcție de vârstă, de tipul de piele și de mediul de lucru.

În cazul în care aveți o piele foarte sensibila, evitați să folosiți creme ce conțin parfumuri sau alți aditivi. Dacă aveți pielea foarte uscată, apelați la produse pe baza de ulei. Uleiul împiedică evaporarea apei din piele.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment