Epilarea cu laser reprezintă o metodă noua de epilare permanentă, care se practică în clinicile dotate cu aparatură specializată.

Laserul reprezintă o rază concentrată de lumină ce are proprietate de a tăia și chiar de a arde. Lumina pulsată acționează asupra pigmentului existent în firul de păr și îl distruge. În plus, în timpul intervenției nu este necesară anestezia.

Zona respectivă este unsă cu un gel special. Fiecare emitere de rază în direcția unui fir de păr dă senzația unei pișcături sau a unei înțepături de ac. Prin repetare, se creează o obișnuintă care diminuează disconfortul inițial.
Epilarea cu laser, o metoda noua de epilare permanenta
Epilarea nu se va face decât atunci când, indiferent de locul în care ar fi plasate firele, acestea sunt suficient de mari pentru a fi percepute. După doua săptămâni, firele de păr asupra cărora s-a acționat cu laserul cad.

Înainte cu o săptămâna de intervenție și la o săptămână după intervenție, pielea nu trebuie expusă la soare. Este interzis ca la epilarea cu laser pielea să fie proaspăt bronzată.

La epilarea cu laser există unele riscuri de înroșire a pielii, deoarece laserul nu face distincția între pigmenții prezenți în firul de păr și cei care există în piele. Îi arde oriunde ii întâlnește. Laserul acționează doar asupra firului de păr negru.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment