Epilarea cu laser reprezintă o metodă noua de epilare permanentă, care se practică în clinicile dotate cu aparatură specializată.

Laserul reprezintă o rază concentrată de lumină ce are proprietate de a tăia și chiar de a arde. Lumina pulsată acționează asupra pigmentului existent în firul de păr și îl distruge. În plus, în timpul intervenției nu este necesară anestezia.

Zona respectivă este unsă cu un gel special. Fiecare emitere de rază în direcția unui fir de păr dă senzația unei pișcături sau a unei înțepături de ac. Prin repetare, se creează o obișnuintă care diminuează disconfortul inițial.
Epilarea cu laser, o metoda noua de epilare permanenta
Epilarea nu se va face decât atunci când, indiferent de locul în care ar fi plasate firele, acestea sunt suficient de mari pentru a fi percepute. După doua săptămâni, firele de păr asupra cărora s-a acționat cu laserul cad.

Înainte cu o săptămâna de intervenție și la o săptămână după intervenție, pielea nu trebuie expusă la soare. Este interzis ca la epilarea cu laser pielea să fie proaspăt bronzată.

La epilarea cu laser există unele riscuri de înroșire a pielii, deoarece laserul nu face distincția între pigmenții prezenți în firul de păr și cei care există în piele. Îi arde oriunde ii întâlnește. Laserul acționează doar asupra firului de păr negru.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment