Sezonul rece este cauza apariției buzelor uscate, crăpate și deshidratate, care sunt inestetice și dau o senzație de disconfort. Pentru a face față acestor neplăceri, din trusa de machiaj trebuie să scoatem glossul. Cu cât glossul este mai lucios, cu atât el deshidratează mai tare buzele. În locul lui trebuie utilizat, pe toată perioada rece, un ruj hidratant, cu o consistență grasă.

Peste el nu se va aplica gloss, deoarece nici chiar în acest mod buzele nu sunt protejate de efectul lui deshidratant. Este bine ca rujul să aibă în compoziție vitamina A, care hrănește foarte bine buzele și previne uscarea, crăpăturile și sângerările. Dacă rujul nu are vitamina A, se poate utiliza clasicul strugurel de buze. El se aplică cu o jumătate de oră înaintea rujului, dar trebuie șters cu un șervețel, deoarece altfel culoarea nu va rezista mult timp pe buze.
Ingrijirea buzelor in perioada rece
Multe doamne sunt tentate să aplice un strat de fond de ten sau de pudră pe buze, în ideea că rujul se va menține astfel timp îndelungat. Într-adevăr, el se menține, însă există riscul de a deshidrata buzele. În fiecare seară, o dată cu demachierea feței, gâtului și decolteului se curăță și buzele de ruj. În plus, când ne spălăm pe față, trebuie să spălăm și buzele.

Rujul hidratant nu este suficient când afară este vânt și frig. Dimineața se pot utiliza creme de protecție, precum cea de gălbenele. Aceasta se poate prepara acasă, cu 15 ml de ulei de gălbenele la 100 de grame de vaselină simplă, fără parfum. Uleiul se amestecă treptat în vaselină. Ea se aplică de cum ne trezim, iar înainte de a pleca de acasă și de a folosi rujul se șterg buzele.

Ulei de morcov
Seara se utilizează creme cu rol hidratant, precum cea cu ulei de morcov, care se prepară în același mod. Se aplică în strat subțire și se păstrează pe buze până a doua zi.

Uleiul de levănțică, hidratant
Uleiul de levănțică este hidratant, oferă protecție buzelor și accelerează regenerarea celulelor pielii. Se poate aplica direct pe buze, în strat subțire sau se poate amesteca cu vaselină. Se folosesc 15 ml de ulei la 30 de grame de vaselină. Proprietăți hidratante îl posedă și uleiul de gălbenele, care se folosește în același mod.

Uleiul de aloe vera
Un efect hidratant îl posedă și uleiul de aloe vera. Într-un borcan mic se zdrobesc frunze de aloe (planta trebuie să aibă cel puțin 3 ani și nu se folosesc obiecte metalice pentru zdrobire). Turnați deasupra lor ulei de măsline presat la rece. Lăsați 8 - 10 zile într-un loc răcoros și întunecat, strecurați și preparați cremă cu vaselină. Se utilizează 30 de grame de vaselină la o linguriță de ulei. Crema rămasă după aplicare se păstrează la rece, deoarece aloe vera se alterează repede.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment