Dermatologii susțin că cosmeticele contrafăcute duc la apariția iritațiilor și alergiilor. Toate produsele destinate îngrijirii pielii care nu conțin precizarea „testat dermatologic" sunt periculoase. În laboratoare se verifică reacția pe care o are pielea umană în contact cu substanțele pe care produsele de întreținere le conțin.

Pielea conține un înveliș protector din grăsimi, care o protejează de microbi, bacterii, virusuri și ciuperci. Cremele netestate dermatologic pot duce la apariția unor iritații și alergii, deoarece acoperă porii și nu permit eliminarea toxinelor din corp. Porii fiind acoperiți, aceste substanțe toxice se acumulează sub stratul dermei.
Cosmeticele contrafacute, pericol pentru sanatate
După o perioadă, toxinele rup stratul protector și astfel apar anumite striații, care duc la apariția iritațiilor. Substanțele care se găsesc în astfel de produse sunt cele care duc la apariția reacțiilor adverse. Cremele de corp, față sau produsele de înfrumusețare conțin conservanți și coloranți care atacă pielea.

Dermatologii mai atrag atenția că reacțiile alergice apar după a 2 sau a 3 utilizare a unor astfel de produse, când organismul nu mai poate produce anticorpi.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment