Cu trecerea anilor, pielea de pe fâță devine mai subțire și deshidratată. Lucrul dat favorizează apariția ridurilor, dar și schimbarea culorii tenului, deoarece, pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puțină elastină (fibrele care conferă tenului suplețe și elasticitate). În afara procesului de îmbătrânire, tenul se poate schimba rapid și în urma expunerii la diverși factori externi.

Există soluții eficiente pentru a ne păstra tenul tânăr și sănătos. Din produsele cosmetice, este bine să procurăm creme care au în compoziție ingrediente naturale și nu de tipul celor derivate din petrol sau din apă distilată.
Ingrijirea tenului in perioada rece
Când cumpărăm o cremă, este bine să verificăm dacă pe etichetă predomină uleiurile vegetale. Indiferent de tipul de ten pe care îl avem, el nu trebuie neglijat. Tenul uscat trebuie demachiat în fiecare seară cu un lapte 2 în 1 (demachiant și tonic). Îngrijirea tenului continuă a doua zi de dimineață, când trebuie să aplicăm pe el o cremă hidratantă, cu colagen marin (este un principiu activ extrem de eficient și fără risc pentru sănătate comparativ cu colagenul extras din animale) sau cu strugure roșu.

Pentru un ten sensibil, supus apariției ridurilor, o recomandare ar fi utilizarea cremei pe baza arborelui de argan, un arbore secular care crește numai în Maroc. Crema cu efect antirid conține proteină extrasă din semințele de argan, care posedă proprietăți miraculoase asupra pielii. Pe termen lung, uleiul posedă un efect biologic asupra ridurilor existente prin netezirea reliefului pielii și îmbunătățirea suprafeței cutanate.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment