Cu trecerea anilor, pielea de pe fâță devine mai subțire și deshidratată. Lucrul dat favorizează apariția ridurilor, dar și schimbarea culorii tenului, deoarece, pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puțină elastină (fibrele care conferă tenului suplețe și elasticitate). În afara procesului de îmbătrânire, tenul se poate schimba rapid și în urma expunerii la diverși factori externi.

Există soluții eficiente pentru a ne păstra tenul tânăr și sănătos. Din produsele cosmetice, este bine să procurăm creme care au în compoziție ingrediente naturale și nu de tipul celor derivate din petrol sau din apă distilată.
Ingrijirea tenului in perioada rece
Când cumpărăm o cremă, este bine să verificăm dacă pe etichetă predomină uleiurile vegetale. Indiferent de tipul de ten pe care îl avem, el nu trebuie neglijat. Tenul uscat trebuie demachiat în fiecare seară cu un lapte 2 în 1 (demachiant și tonic). Îngrijirea tenului continuă a doua zi de dimineață, când trebuie să aplicăm pe el o cremă hidratantă, cu colagen marin (este un principiu activ extrem de eficient și fără risc pentru sănătate comparativ cu colagenul extras din animale) sau cu strugure roșu.

Pentru un ten sensibil, supus apariției ridurilor, o recomandare ar fi utilizarea cremei pe baza arborelui de argan, un arbore secular care crește numai în Maroc. Crema cu efect antirid conține proteină extrasă din semințele de argan, care posedă proprietăți miraculoase asupra pielii. Pe termen lung, uleiul posedă un efect biologic asupra ridurilor existente prin netezirea reliefului pielii și îmbunătățirea suprafeței cutanate.

Comentarii  

#2 Ileana 09-02-2018 11:31
Eu ma dau cu crema Timeless, o data pe zi si sincer chiar se vad modificari in bine.
Citat
#1 Ionel 19-10-2017 10:16
Pentru ten se poate folosi si Pure un ser anticearcan care poate ajuta la eliminarea cearcanelor.
Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment