Intervențiile estetice în exces (vopsire, spălat) slăbesc firul de păr, îl despică și îi distrug textura. Pentru a avea un păr frumos, nu e îndeajuns partea genetică, dar și o bună îngrijire. Asta nu înseamnă că trebuie să utilizați în fiecare zi produse cosmetice și să mergeți des la coafor. Prea multe intervenții asupra firului de păr pot distruge rădăcina acestuia, textura și rezistența sa.

Pentru a menține părul sănătos, se recomandă al trata în mod natural: să nu aplicați vopsea pe firul de păr, să nu folosiți uscătorul după fiecare spălare, să nu abuzați de șampoanele agresive. Toate acestea duc în timp la despicarea firului de păr și la distrugerea luciului.
Interventii ce va distrug parul
Coafatul în exces poate agresa părul în mai multe moduri - termic, mecanic și chimic. Din cauza acestor proceduri agresive se poate distruge rădăcina firului de păr, pot apărea iritații pe pielea scalpului și poate fi provocat chiar procesul de chelire. Mai jos găsiți câteva sfaturi care vă vor ajuta să mențineți părul cât mai sănătos.

Substanțele utilizate pentru decolorarea părului pătrund prin pelicula protectoare și îndepărtează pigmenții naturali. Reprezintă o procedură agresivă atât pentru firul de păr, cât și pentru scalp. Asemenea intervenții asupra firului de păr determină despicarea și uscarea lui. Dacă ajungeți într-o astfel de situație, este bine să folosiți un șampon ușor, indicat pentru părul sensibil.

Șuvițele și vopseaua sunt două proceduri sunt mai puțin nocive decât decolorarea și permanentul, dar nici ele nu rămân fără consecințe. Şi acestea pot dăuna structurii părului, făcându-l să se usuce și să se despice la vârfuri. Dacă sunteți sensibili la una dintre substanțele din vopsea, puteți face o dermatită de contact, afecțiune dermatologică greu de tratat. Pentru că veți fi nevoiți să vopsiți părul tot timpul pentru a masca rădăcinile, firul va ceda în cele din urmă și își va pierde prospețimea și luciul natural.

Limitați uscătorul. Căldura modifică și ea structura firului de păr și, în timp, îl usucă. Dacă vă faceți un obicei din a vă întinde părul zilnic, acesta se va deteriora pe viața. Foehnul trebuie folosit, de asemenea, cu discernământ. Când vă uscați, este bine să îl setați pe cea mai mică treaptă de viteză.

Dacă vă împletiți des părul, riscați să îl despicați foarte tare, mai ales dacă îl strângeți puternic în coadă. Cei care își împletesc zilnic coadă ași slăbesc rădăcinile și își fragilizează firul de păr. Este vorba despre o agresiune mecanică, care poate distruge teaca firului de păr.

Se recomandă să vă pieptănați, pentru a vă „aerisi" părul, dar când faceți asta de prea multe ori pe zi, riscați să despicați firele. Evitați să vă periați părul când acesta este ud și încercați să folosiți perii cu dinți moi și distanțați, pentru a nu vă distruge elasticitatea firelor.

Când vă spălați, puneți puțin șampon la rădăcina firului de păr, și nu pe toată lungimea sa. Pentru a avea un păr curat, ideal este să vă curățați scalpul.

Ca și împletiturile, extensiile și onduleurile duc, în timp, la distrugerea firului de păr. Spre deosebire de împletituri, care distrug îndeosebi vârfurile șuvițelor, extensiile și onduleurile provoacă distrugerea rădăcinilor. Dacă simțiți presiune la nivelul rădăcinilor, înseamnă că părul are de suferit. Această procedură vă poate predispune și la chelire.

Comentarii  

#3 Andrei 11-09-2018 13:42
Suplimentele din plante sunt eficiente si pot ajuta la stoparea caderii parului.
Citat
#2 John 10-08-2018 10:19
Caderea parului este cauzata de foarte multe ori de lipsa unor vitamine sau de lipsa unor minerale din corp.
Citat
#1 adin 02-04-2018 14:31
Un produs foarte eficient este si halier un supliemnt din extracte din plante.
Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment