Din multele proceduri cosmetice, demachierea pare a fi una din cele mai simple. În realitate, când sunteți în fața unui stand cu lapte demachiant, spume, geluri sau șervețele demachiante nu știți întotdeauna ce să alegeți.
Demachierea, reguli si recomandari
Scopul principal al demachiantului este de a îndepărta eficient fardul, impuritățile, praful și microbii de pe față. Tipul de ten nu este atât de important în alegere, deoarece demachiantul nu are rol terapeutic. El nu trebuie să estompeze ridurile, să hrănească pielea sau să trateze diferite imperfecțiuni ale tenului, fiindcă nu rămâne pe față mai mult de 2 minute, adică atât cât durează procedura de demachiere.

Spumele și gelurile demachiante sunt din ce în ce mai folosite de femei și aceasta deoarece sunt mai ușor de utilizat în comparație cu laptele demachiant clasic. Însă spumele și gelurile nu trebuie utilizate pe termen lung. Nu prea se recomandă demachiantele de tip spumă sau gel. Acestea conțin agenți de spumare care provoacă deshidratare cutanată. Însă pot fi o soluție de urgență atunci când nu avem nimic altceva la îndemână. Cele mai bune sunt demachiantele cu bază grasă, de tipul laptelui demachiant.

Multor doamne nu le place senzația lăsată de demachiant pe piele și simt nevoia să îl îndepărteze. Acest lucru îl poate face loțiunea tonică, dar de obicei aceasta are în compoziție alcool (în cantitate mică) sau substanțe astringente, care usucă tenul.

Dacă doriți să curățați demachiantul de pe piele puteți folosi apa minerală, fie sub formă de spray, fie îmbuteliată. Apa din spray este mai sterilă, dar aproape la fel de bună este apa minerală din comerț, cu condiția de a o arunca la maximum o săptămână după ce a fost deschisă. Microbiologic, la prima deschidere apa este pură, dar dacă sticla este deschisă de mai multe ori, apa nu va mai fi la fel de curată. După pulverizarea pe față, apa se îndepărtează cu un disc demachiant. Cu apa îmbuteliată se clătește fața și se curăță în același mod.

Fața își recapătă pH-ul normal în circa 15 minute de la demachiere și spălare. Dacă nu aplicăm nici o cremă și nu ne fardăm, specialiștii ne recomandă să nu ieșim din casă în acest interval de timp pentru a permite pielii să-și refacă bariera de protecție. Cu atât mai mult trebuie respectată această regulă dacă locuim într-o zonă poluată sau dacă circulăm cu transportul în comun.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment