După anumită vârstă, îndeosebi după o sarcină, sănii se lasă, își pierd fermitatea și rotunjimea. Mai jos găsiți câteva sfaturi de îngrijire și întreținere a sânilor, menite să vă ajute să-i păstrați frumoși mai multă vreme.

Masaje hidratante
Pentru a ușura pătrunderea în piele a substanțelor nutritive, încălziți crema în palme și aplicați-o sub formă de mișcări circulare. Începeți de jos, de sub sâni, apoi urcați pe deasupra mameloanelor și coborâți, din nou, prin exteriorul lor. Nu uitați și de zona dintre bărbie și sâni, însă fără să apăsați prea tare sau să trageți de piele.
Sfaturi pentru a menţine fermitatea sânilor
Aveți grija de ținută
Oriunde v-ați afla, controlați-vă ținuta. Dacă umerii și coloana vertebrală sunt drepți, sănii se ridică automat, abdomenul se întinde, iar organele interne sunt "masate" la fiecare respirație. Acesta este un impuls pozitiv pentru întregul metabolism.

Pentru mușchii spatelui
Musculatura spatelui reprezintă cel mai important sprijin pentru sâni, îndeosebi la femeile care au pieptul mare. Sportul regulat și unele exerciții speciale, întăresc sănii și vă îmbunătățesc ținuta. Folosiți întotdeauna bustiere comode din bumbac, care să aplatizeze sănii. Nu uitați să le purtați mereu când faceți sport sau jogging.

Duș cu apă rece
Singurul suport natural al sânilor este țesutul conjunctiv. Cea mai simplă metodă de a-l întări pe o perioadă lungă este spălatul zilnic cu apă rece. Tehnica cea mai eficientă este dușul cu mișcări circulare, de jur împrejurul sânilor. Șocul produs de apa rece stimulează irigarea sanguină a acestei zone și alimentarea celulelor cu substanțele nutritive necesare. Imediat după duș, hidratați pielea încă umedă cu o loțiune pentru corp sau cu un ulei pe bază de extracte din plante.

Greutate constantă
Dacă slăbiți, și sănii își vor pierde din volum. Este important să vă mențineți greutatea, pentru ca și sănii să aibă dimensiunile și fermitatea pe care le doriți.

Protejați-vă sănii
Pielea din zona sânilor este mai delicată și mai subțire decât cea de pe restul corpului sau chiar de pe față, prin urmare, este bine să evitați băile lungi și fierbinți. Când dormiți, încercați să stați cât mai mult pe spate sau măcar pe o parte, astfel încât greutatea corpului să nu creeze presiune asupra sânilor.

Comentarii  

#2 Anda 03-07-2018 13:40
Marirea sanilor este destul de greu de obtinut, dar cu o terapie adecvata se pot obtine rezultate.
Citat
#1 Ioana 30-05-2017 13:49
Eu pentru fermitate fac cura cu breastfast si sunt multumit de rezultate.
Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment