In unele tari europene solarul este interzis adolescentilor sub 18 ani. Pentru a se bronza intr-un salon de frumusete tinerii trebuie sa obtina permisiune scrisa de la parintii lor. O astfel de restrictie se explica prin faptul, ca creste incidenta cancerului de piele.

Majoritatea oamenilor prefera sa mearga la saloane de frumusete pentru a obtine un bronz stabil si uniform. Dar nimeni nu ia in serios toate argumentele pro si contra ale procedurii si nu se gandeste de ce subiectul de dezbatere in randul expertilor a devenit in mod constant solarul, ale carui beneficii si daune sunt evidente, dar nu sunt pe deplin studiate.
Solar - daune si beneficii
Contraindicatii
Exista o categorie de persoane, carora li se interzice bronzarea artificiala. Desigur, in primul rand sunt femeile insarcinate si mamele care alapteaza. Oamenilor cu pielea deschisa, precum si cei care au parul blond, roscat nu li se recomada sa viziteze solarul, daune in loc de beneficii, o astfel de procedura, aduce celor care au boli de piele, predispozitii la boli oncologice, mastopatie.

Temporar, nu pot vizita solarul, femeile in timpul menstuatiei si in timpul primirii unor medicamente: antibiotice, tranchilizante, antidepresive, sulfanilamide, contraceptive.

In plus, exista o serie de boli care reprezinta contraindicatii pentru solar:
- boli acute, acutizarea bolilor cronice
- hemoragii
- tumori
- forme severe de tuberculoza
- hipertensiune arteriala si boli cardiace
- astm brosic
- dereglari ale sistemului endocrin
- boli ale sangelui
- alergie la razele solare

Solar: beneficii
Daca vorbim despre avantajele estetice ale solarului, atunci desigur, este ca obtinem un bronz frumos, chiar si pe timp de iarna. Cu ajutorul acestei proceduri, va puteti pregati pielea pentru perioada de vara.

Pentru persoanele care sufera de acnee, depresii solarul poate fi util. Bronzarea artificiala stimuleaza si producerea vitaminei D.

Solar: daune
Este cunoscut faptul ca razele UV, in orice caz, sunt daunatoare si provoaca imbatrinirea prematura. In rezultat, apar riduri, parul devine uscat si fragil. Solarul deshidrateaza pielea, poate provaca arsuri.

Un alt dezavataj este ingrosarea stratului cornos. Aceasta ar putea declansa un blocaj puternic al porilor.

Cea mai mare dauna a solarului – riscul de a dezvolta melanom, tumori maligne. Inainte de a decide sa faceti asa proceduri, cantariti toate argumentele pro si contra.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment