Reguli de igiena si ale esteticului impun pe multi sa recurga la asa procedura, cum ar fi epilarea in zona bikini. Fac acest lucru nu numai femeile, dar si barbatii. Adevarat, ca barbatii o fac mult mai rar, din cauza stereotipurilor existente si a procedurii dureroase.

Raderea parului in zona intima - nu este o idee buna. Desigur, aceasta metoda este cea mai ieftina, dar lasa consecinte neplacute. Acestea sunt: firele tepoase in a doua zi dupa ras, iritatii ale pielii si firele de par crescute sub piele. Astfel de indepartarea a parului este de scurta durata si nu foarte eficienta. Prin urmare, daca doriti sa eliminati parul din zona intima pentru o lunga perioada de timp si cu acuratete, trebuie sa va adresati in salon.
Epilarea zonei bikini: metode moderne
Tipuri de epilare in salon
Multe saloane ofera epilarea cu ceara, de asemenea sunt utilizate pe scara larga proceduri cum ar fi foto-epilare, epilare cu laser, enzimatica si electroepilare. Cea mai rapida - epilarea cu ceara, dar este destul de dureroasa si mai putin eficienta. Dupa scurt timp, parul incepe sa creasca din nou si devine mai rigid. Epilarea cu laser este indicata pentru parul inchis la culoare, iar fotoepilarea - pentru firul de par mai subtire. Cele mai noi proceduri sunt: enzimatice si electroepilare. Aceste metode de indepartare a parului, desi nu sunt atat de populare, demonstreaza cele mai bune rezultate.

Bioepilarea
Este indicata celor care nu au alergie la ceara. Aceasta metoda este rapida si usoara. Pe piele se aplica ceara calda acoperita cu o panza sau se folosesc benzi de ceara gata. Dupa cateva secunde cu o miscare rapida se inlatura aceste benzi. Prin aceasta procedura, parul se inlatura de pe suprafata si se deterioreaza radacina lui. De aceea, aparitia noilor fire este mai tarzaie. Folosirea cerii se poate si in afara salonului.

Epilarea enzimatica
Dupa bioepilare se poate efectua si cea enzimatica. Pe zona tratata cu ceara, dupa epilarea se aplica preparate speciale care contin enzime, corpul este acoperit cu bandaje termice si se actioneaza cu lampi infrarosii. Enzimele patrund in foliculii parului si perturba procesele vitale, in rezultat foliculii dispar. Deja dupa o singura procedura efectul se observa. Firele de par noi apar mult mai tarziu si sunt foarte fragile si mai deschise la culoare.

Epilarea cu laser si fotoepilarea
Epilarea cu laser necesita mult timp. Adesea se recurge la aceste metode pentru a face linia parului mai dreapta. Daca parul este mai inchis sunt necesare pana la opt proceduri. Daca firul de par este deschis poate ajuta si fotoepilarea. Aceste metode sunt similare. In ambele cazuri foliculul de par este afectat de fluxul de lumina. Dupa aplicarea acestor metode, e necesara abtinerea de la procedurile acvatice si evitarea expunerii la razele ultraviolete timp de doua saptamani.

Electroepilarea
In ultimul timp, multi se atarna pozitiv fata de electroepilare. Aceasta metoda este sigura si indolora, ajuta la eliminarea parului pentru totdeauna. Procedura nu are restrictii, privind lungimea si culoarea parului. Cu toate acestea, expertii spun ca zona bikini este extrem de fina si aceasta procedura poate duce la formarea cicatricelor.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment