Cartoful obișnuit... înlătură oboseala și înmoaie pielea... S-a constatat că face față ridurilor cu ușurință și ne ajută să arătăm mai tinere. Se utilizează cartoful sub formă de măști. Iată una pentru a oferi pielii luminozitate.

Se fierbe un cartof mediu cu coajă. Înainte de a se răci se curăță de coajă și se pisează cu o furculiță. Se aplică pireul pe față timp de 25 minute, apoi se spală cu apă rece.
Cartoful - impotriva ridurilor
Mască pentru ten ofilit
Se rad trei cartofi cruzi, decojite. Masa obținută se pune pe un tifon - și pe față. Se ține 15 minute, apoi se spală.

Altă rețetă pentru ten ofilit
Se mărunțește cu furculița un cartof fiert și călduț, se adaugă 2 lingurițe de smântână și o linguriță de ulei de măsline sau de migdale. Se aplică pe față timp de 20 minute, se spală cu apă călduță.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment