Pielea necesită toată atenția și grija din partea noastră și putem face acest lucru apelând la proprietățile terapeutice ale parafinei. Efectul terapeutic al acesteia rezultă însă din îmbinarea celor doi factori: termic și mecanic.

Parafina reprezintă un produs obținut din prelucrarea petrolului, cu structura sub forma de cristale, insipid și inodor, insolubil în apă și spirt, dar solubil în majoritatea solvenților organici.

Cunoscută pentru proprietățile sale elastice și pentru capacitatea sa de a-și reduce volumul prin răcire, parafina exercită o ușoară compresie asupra țesuturilor supuse acțiunii sale.
Parafina, benefică pentru piele
În timpul aplicării sale pe piele, parafina topită se răcește, formând o crustă. Pe măsură ce se răcește, parafina emană căldură, temperatura de sub ea rămânând constantă, iar volumul diminuându-se cu 10%.

Prin difuzarea căldurii mai profund în țesuturi și prin accelerarea circulației sângelui, aceste proceduri favorizează intensificarea metabolismului, precum și a proceselor metabolice din organism.

În același timp, toxinele din organism sunt eliminate. În cabinetele cosmetice parafina este considerată de un real folos atunci când vine vorba de întreținerea frumuseții pielii.
Yandex