Adio cure de slabire drastice, abonamente la o sala cu preturi inaccesibile sau pastile asa-zis miraculoase! A venit momentul sa incepi un program de slabire foarte sanatos, ce consta in schimbarea intregului stil de viata. Partea buna este ca poti pune in practica acest program de slabire chiar la tine acasa, fara costuri suplimentare – incepe chiar de astazi, inarmata cu multa vointa si continua pana cand atingi greutatea dorita!

Indicele de masa corporala
Inainte de a incepe un program de slabire, asigura-te ca ai, intr-adevar, nevoie sa slabesti. Calculeaza-ti indicele de masa corporala, iar, daca valoarea sa este peste 26, poti incepe sa te gandesti serios la slabire.
Program de slabire acasa
Cum se calculeaza IMC? Imparte greutatea ta actuala la patratul inaltimii tale in metri, valoarea rezultata reprezentand Indicele personal de masa corporala.

Exemplu: Sa presupunem ca ai 1,70 m si o greutate de 57 de kilograme. Formula de calcul este de 57 : 1,70² = 19,72, apoi verifica ce semnifica acest IMC mai jos:

Valori IMC:
sub 19 – valoare subponderala
intre 19 si 25 – greutate normala
intre 26 si 29 – supraponderabilitate
intre 30 si 39 – obezitate
peste 40 – obezitate morbida

Nutritia echilibrata
In procesul de slabire, este esential sa adopti un plan de nutritie sanatos, bogat in vitamine si minerale, pentru a evita caderea parului sau anemierea. In acelasi timp, daca doresti sa slabesti, trebuie sa elimini din alimentatie “inamicii” siluetei. Poti consuma din belsug anumite alimente, in timp ce altele trebuie consumate moderat (cel mult de doua ori pe zi) sau chiar… deloc.

Alimente permise: legume, fructe, carne slaba (pui, peste, curcan), lactate degresate, fructe de mare.

Alimente permise, consum moderat: oua, orez nedecorticat, cereale integrale, oleaginoase (migdale, nuci), paste integrale sau de orez, ulei de masline (o lingurita pe zi).

Alimente interzise: zahar, produse fainoase rafinate, alimente prajite, carne grasa.
* Nu uita sa consumi cele 8 pahare de apa plata in fiecare zi!

Sportul
Daca ti-ai propus sa incepi un proces de slabire armonioasa si de lunga durata, sportul este elementul vital, alaturi de nutritia echilibrata! Specialistii sustin ca, pentru arderea grasimilor, cel mai bun program consta in 30 de minute de antrenament, de patru ori pe saptamana.

Comentarii  

#3 Ina 31-07-2018 13:06
Pastile miraculoase nu cred ca exista, dar o combinatie intre pastile, dieta, exercitii fizice stil de viata ar trebui sa ajute.
Citat
#2 Florica 27-04-2018 14:30
Pentru slabit se pot incerca tot felul de produse de la suplimente , la pilule sau extracte din plante, dar ceea ce conteaza cel mai mult este ca trebuie sa se faca si miscare , exercitii fizice si sa se urmeze o dieta adecvata cu alimente sarace in grasimi si in dulciuri.
Citat
#1 Dan 01-03-2018 13:37
Pentru slabit un produs interesant e ceaiul de slabit Hello Slim. e un produs natural care nu genereaza efecte secundare.
Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment