Sunt multe remedii naturale dedicate buzelor uscate și crăpate. Cel mai util din ele este sucul natural de aloe, care se obține prin stoarcerea unei frunze de aloe vera. Planta dată se recomandă pentru orice afecțiune a pielii, deoarece în compoziția sa sunt prezente minerale și vitamine, care se absorb destul de bine, alimentând celulele țesutului cutanat.

Se recomandă ca Aloe vera să aibă minim 3 ani, ca rezultatele terapeutice să fie la un nivel maxim. Dimineața și seara ungeți buzele cu sucul de aloe, până când acestea își vor recăpăta catifelarea. În cazul în care nu aveți acasă aloe vera, vă puteți folosi de sucurile prezente în comerț. Uleiul de aloe vera menține hidratarea mai mult timp.
Uleiuri naturiste pentru buze uscate
Cum puteți prepara ulei de aloe vera acasa
Pentru a prepara ulei de aloe vera în condiții casnice, rupeți o frunză de aloe (nu folosiți cuțitul sau alte obiecte metalice), zdrobiți cu o lingură de lemn, introduceți apoi într-un borcan și turnați deasupra ulei de măsline presat la rece, astfel încât să acoperiți frunza zdrobită. Lăsați la macerat zece zile. Uleiul obținut îl puteți utiliza pentru buze, față, mâini și picioare.

Creme de aloe vera
Puteți adăuga câteva picături de ulei de aloe într-o cremă de vaselină, găsită în buticurile cu profil naturist. În acest caz se folosesc proprietățile vaselinei, dar și cele ale plantei. 20-30 ml de ulei se folosesc la 30 de grame de cremă. Adaugați uleiul treptat, până când se omogenizează.

Uleiuri de morcov, gălbenele, mușețel
Crema de vaselină se poate amesteca și cu alte tipuri de ulei - de morcov, de gălbenele, mușețel sau sunătoare. Este bine să cunoașteți că uleiul de sunătoare nu se utilizează vara, ci doar toamna și iarna, deoarece atrage razele solare și duce la îngălbenirea ușoară a buzelor.

Ulei de cimbru
Uleiul de mușețel și cel de gălbenele posedă proprietăți cicatrizante și ajută la tratarea crăpăturilor dureroase ale buzelor. Dacă aveți răni, apărute în sezonul rece la comisura buzelor, folosiți în crema de vaselină uleiul de cimbru, de ienupăr sau de lavandă. Acestea au un efect dezinfectant, cicatrizant și calmant.

Cătina
Dacă tratamentele locale nu sunt atât de eficiente, puteți administra intern produse care înlătură insuficiența vitaminelor A și E, o cauză importantă a buzelor uscate și crăpate. Fructele de cătină conțin din abundență vitaminele date. Cătina se poate administra sub formă de infuzie (în fiecare zi câte o cană), ulei (3 picături de 3 ori zilnic), sirop (2 linguri zilnic) sau tinctură (25 de picături de 2 ori zilnic).

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment