In lunile de iarna multe femei se confrunta cu problema excesului in greutate. Cum sa ne mentinem silueta? Cercetatorii americani au identificat 3 modalităţi cele mai eficiente pentru a ne mentine in forma pe timp de iarna.

In primul rand e nevoie sa facem cat mai multe plimbari la aer liber si sa mergem pe jos. Din cauza lipsei de soare, in timpul iernii, in organism scade nivelul serotoninei in sange si creste pofta de mancare. Doar 30 minute de expunere la lumina solara poate normaliza nivelul de hormoni. In acelas timp, plimbările reprezinta si un fel de exercitiu, in timpul caruia se ard si caloriile.
Trei metode sa nu adaugam in greutate pe timp de iarna
De asemenea e important ca sa mancam alimente picante. Datorita lor se accelereaza metabolismul si respectiv procesul de ardere a caloriilor. Produsele alimentare picante ajuta sa ne saturam mai repede.

Inca o metoda de a pastra figura este sexul. Sexul pasional duce la eliberarea endorfinelor ce previne aparitia depresiei, in acelas timp, 20 minute de dragoste arde 150 de calorii. (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment