Frigul excesiv și vântul specific sezonului rece afectează negativ structura firului de păr. Din cauza frigului, dar și a factorilor externi, părul devine aspru, uscat și deteriorat. Iar cu timpul acesta devine fragil și casant. Pentru a împiedica acest aspect trebuie să-i acordați părului o îngrijire specială pe timpul iernii.

În sezonul rece e necesar folosirea măștilor și tratamentelor de păr speciale pentru regenerarea părului pentru a-i oferi hidratarea și îngrijirea de care are atâta nevoie. În cazul părului îndelung solicitat, tratamentele profesionale îi pot reda aspectul sănătos.
Îngrijirea părului pe timpul iernii
Părul colorat necesită cele mai intense tratamente de îngrijire. Slăbit, părul își pierde strălucirea culorii și aceasta devine fără luciu într-o perioadă scurtă de timp. Doar un tratament de îngrijire profundă, adaptat nevoilor de hidratare ale părului, poate dezvălui profunzimea și frumusețea culorii.

Pe lângă măștile făcute în casă, părul dumneavoastră trebuie să se bucure și de tratamente profesionale realizate în cadrul unor saloane de înfrumusețare. Un asemenea tratament durează circa 45 de minute și este recomandat să se realizeze o dată la 3 săptămâni, pe timpul iernii.

Alternanța temperaturilor frig/cald are un efect extrem de puternic asupra părului. Acesta tinde să se deshidrateze, iar vârfurile vor începe să se despice. Pentru evitarea acestui lucru părul trebuie tuns mult mai des în sezonul rece decât în cel cald.

Produsele de hair-styling trebuie alese cu mare grijă. Acestea trebuie să aibă o textură soft, light care să nu încarce firul de păr. Trebuie să evităm pe cât posibil îngrășarea lui, deoarece un păr fragil și uscat poate trece cu ușurință la starea de gras și tern, din cauza produselor de folosite în exces. Un mousse sau un fixativ ușor sunt alegerea ideală atunci când dorim să finisăm o coafură.

Alternanța de frig/cald reprezintă un factor la fel de dăunător pentru păr, deoarece acest fapt duce la deshidratarea lui, îndeosebi la nivelul vârfurilor. Alimentația are și ea un rol destul de important care trebuie respectată întocmai dacă ne dorim un păr sănătos și plin de vitalitate în.

O alimentație echilibrată și bogată în minerale în special în zinc și magneziu va contribui eficient la protejarea părului pe timpul sezonului rece. Dacă nu reușiți să aveți o alimentație corespunzătoare, suplimentele nutritive sunt o soluție, însă luate doar la sfatul unui specialist.

Încercați să evitați pe cât posibil coafatul în exces. Părul trebuie aranjat într-o manieră cât mai apropiată, de ceea ce înseamnă natural.

Comentarii  

#3 Ramona 11-04-2018 14:27
Sampoanele pot fi o alegere buna in ceea ce priveste stoparea caderii parului sau eliminarea matretii, dar trebuie sa fim foarte atenti la ce fel de produse cumparam pentru a nu risca sa luam niste produse care sa ne provoace efecte secundare urate.
Citat
#2 Ioana 26-02-2018 11:56
Sampoanele sunt mai mult decat folositoare doar daca au in compozitie nutrientii de care firul nostru de par are nevoie pentru a fi mai puternic si mai sanatos!
Citat
#1 Dinca 05-01-2018 13:21
Pentru par un sampon foarte bun e Fortive de la Halier. Eu cu el ma spal si sunt multumit de rezultate.
Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment