Frigul excesiv și vântul specific sezonului rece afectează negativ structura firului de păr. Din cauza frigului, dar și a factorilor externi, părul devine aspru, uscat și deteriorat. Iar cu timpul acesta devine fragil și casant. Pentru a împiedica acest aspect trebuie să-i acordați părului o îngrijire specială pe timpul iernii.

În sezonul rece e necesar folosirea măștilor și tratamentelor de păr speciale pentru regenerarea părului pentru a-i oferi hidratarea și îngrijirea de care are atâta nevoie. În cazul părului îndelung solicitat, tratamentele profesionale îi pot reda aspectul sănătos.
Îngrijirea părului pe timpul iernii
Părul colorat necesită cele mai intense tratamente de îngrijire. Slăbit, părul își pierde strălucirea culorii și aceasta devine fără luciu într-o perioadă scurtă de timp. Doar un tratament de îngrijire profundă, adaptat nevoilor de hidratare ale părului, poate dezvălui profunzimea și frumusețea culorii.

Pe lângă măștile făcute în casă, părul dumneavoastră trebuie să se bucure și de tratamente profesionale realizate în cadrul unor saloane de înfrumusețare. Un asemenea tratament durează circa 45 de minute și este recomandat să se realizeze o dată la 3 săptămâni, pe timpul iernii.

Alternanța temperaturilor frig/cald are un efect extrem de puternic asupra părului. Acesta tinde să se deshidrateze, iar vârfurile vor începe să se despice. Pentru evitarea acestui lucru părul trebuie tuns mult mai des în sezonul rece decât în cel cald.

Produsele de hair-styling trebuie alese cu mare grijă. Acestea trebuie să aibă o textură soft, light care să nu încarce firul de păr. Trebuie să evităm pe cât posibil îngrășarea lui, deoarece un păr fragil și uscat poate trece cu ușurință la starea de gras și tern, din cauza produselor de folosite în exces. Un mousse sau un fixativ ușor sunt alegerea ideală atunci când dorim să finisăm o coafură.

Alternanța de frig/cald reprezintă un factor la fel de dăunător pentru păr, deoarece acest fapt duce la deshidratarea lui, îndeosebi la nivelul vârfurilor. Alimentația are și ea un rol destul de important care trebuie respectată întocmai dacă ne dorim un păr sănătos și plin de vitalitate în.

O alimentație echilibrată și bogată în minerale în special în zinc și magneziu va contribui eficient la protejarea părului pe timpul sezonului rece. Dacă nu reușiți să aveți o alimentație corespunzătoare, suplimentele nutritive sunt o soluție, însă luate doar la sfatul unui specialist.

Încercați să evitați pe cât posibil coafatul în exces. Părul trebuie aranjat într-o manieră cât mai apropiată, de ceea ce înseamnă natural.

Comentarii  

#4 Andrei 21-01-2019 11:22
E foarte greu sa obtii un par puternic si rezistent. Trebuie sa urmezi un stil de viata adecvat cu o alimentatie bogata in vitamine si minerale si sa ai grija la reprizele zilnice de sport pe care trebuie sa le faci si sa nu sari peste ele.
Citat
#3 Ramona 11-04-2018 14:27
Sampoanele pot fi o alegere buna in ceea ce priveste stoparea caderii parului sau eliminarea matretii, dar trebuie sa fim foarte atenti la ce fel de produse cumparam pentru a nu risca sa luam niste produse care sa ne provoace efecte secundare urate.
Citat
#2 Ioana 26-02-2018 11:56
Sampoanele sunt mai mult decat folositoare doar daca au in compozitie nutrientii de care firul nostru de par are nevoie pentru a fi mai puternic si mai sanatos!
Citat
#1 Dinca 05-01-2018 13:21
Pentru par un sampon foarte bun e Fortive de la Halier. Eu cu el ma spal si sunt multumit de rezultate.
Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

Apendicita - urgență chirurgicală abdominalăApendicita - urgență chirurgicală abdominală
22.03.2019

Apendicita este cea mai frecventă urgență chirurgicală abdominală, și constă în inflamația apendicelui. Această afecțiune apare f [ ... ]

Xeroftalmia, sindromul ochilor uscațiXeroftalmia, sindromul ochilor uscați
22.03.2019

Sindromul ochilor uscați, numit și keratoconjunctivită uscată sau xeroftalmia, apare și din cauza lipsei îndelungate de lubrifiere și [ ... ]

Gripa, un debut brusc și violentGripa, un debut brusc și violent
20.03.2019

Gripa este o boală severă care determină niveluri ridicate ale mortalității. Se estimează că circa 5% și 15% din populația globului [ ... ]

Depresia, simptome și cauzeDepresia, simptome și cauze
20.03.2019

Stările depresive ce durează perioade îndelungate de timp nu sunt normale. În plus, de multe ori ele sunt cauzate doar de o tulburare a  [ ... ]

Acrocianoza, scăderea cantității de oxigenAcrocianoza, scăderea cantității de oxigen
20.03.2019

Acrocianoza reprezintă o afecțiune caracterizată de micșorarea cantității de oxigen care ajunge la nivelul extremităților. Mâinile  [ ... ]

Nuca, un ingredient excelentNuca, un ingredient excelent
19.03.2019

Nuca reprezintă un ingredient excelent atât pentru prăjituri, cozonaci, pâine, biscuiți, ciocolată sau înghețată, dar și pentru m [ ... ]

Aloe Vera, terapii naturisteAloe Vera, terapii naturiste
19.03.2019

Aloe Vera conține minerale care au rolul de a potoli senzația de mâncărime de la nivelul pielii. De aceea, ea este foarte des folosită  [ ... ]

Despre transpirația excesivăDespre transpirația excesivă
19.03.2019

Cu toții cunoaștem senzația neplăcută când pielea este mai mereu umedă, iar hainele se lipesc de noi. Din păcate, există persoane c [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment