Dermatologii susțin că săpunurile grase și laptele hidratant sunt recomandate pe întreg sezonul rece. Temperaturile scăzute determină evaporarea mai rapidă a apei din piele, iar acest lucru se poate preveni prin utilizarea săpunurilor grase, în locul celor obișnuite.

Pe întregul corp este recomandat utilizarea laptelui emolient, dar se poate folosi la fel de bine și uleiul de corp. Pe timpul iernii, cremele cu un conținut mai mare de grăsimi refac bariera lipidică a pielii. Buzele necesită și acestea un tratament adecvat pe timpul sezonului rece. Se indică folosirea unui balsam de buze, deoarece temperaturile scăzute și vântul acționează într-un mod negativ asupra buzelor.
În sezonul rece sunt recomandate săpunurile grase și laptele hidratant
În plus, medicii dermatologii mai recomandă ca, după demachiere, pe fața umedă să se aplice un strat gros de cremă hidratantă și să fie lăsată să acționeze asupra tenului câteva minute, iar apoi se tamponează cu un șervețel uscat. Pentru o mai bună impregnare a pielii uscate cu apă și grăsime din cremă, peste stratul gros, se pot pune comprese umede și stoarse cu apă călduță.

Mai mult, specialiștii precizează că dușurile lungi și băile fierbinți trebuiesc evitate, pentru că acestea accentuează varicele. Neîngrijirea adecvată poate duce de cele mai multe ori la apariția iritațiilor, eczemelor și uscarea tenului, atrag atenția dermatologii.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment