Aproape tot ceea ce facem provoacă daune la nivelul pielii noastre. Fumul de ţigară, poluarea, expunerea la soare şi căldura mare pot provoca leziuni ale pielii. Pentru a lupta cu toate astea, folosim multe produse chimice în încercarea de a o repara. Asemenea măsuri pot duce la o îmbătrânire prematură a pielii, în unele cazuri ducând la apariţia cancerului.

Uleiul de vitamina E, administrat pe suprafaţa pielii, este absorbit şi acţionează ca antioxidant ce ajută la combaterea radicalilor liberi. Uleiul este, de asemenea, un bun agent antiinflamator.
Beneficiile uleiului de vitamina E asupra pielii
Uleiul este folosit în mai mutle produse cosmetice, promovate ca produse anti-îmbătrânire. Uleiul mai ajută la combaterea ridurilor, încetinind procesul de îmbătrânire, ajutându-ţi să fii mai tânăr.

De asemenea, uleiul cu vitamina E oferă o protecţie împotriva daunelor razelor solare. Masajul pielii cu 20 de minute înainte de expunerea la soare te protejează de daunele razelor UV. În acest fel, uleiul este utilizat în mai multe formule de protecţie solară.

Uleiul acţionează ca o radieră împotriva cicatricilor şi vergeturilor. Masajul zilnic al pielii poate şterge orice urmă de cicatrici. Vitamina E este un remediu eficient pentru pielea uscată. Utilizarea uleiului menţine umiditatea pielii.

Cu toate că există mai multe avantaje pe care pielea le primeşte de la acest ulei, nu trebuie să-l folosiţi decât cu consultarea medicului. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment