Un pahar de apă băut cu 30 de minute înainte de fiecare masă ne ajută să pierdem cinci kilograme în decurs de o lună

Atunci când încercăm să pierdem în greutate, trebuie să ţinem cont de mai mulţi factori, printre care schimbarea regimului alimentar, modificarea stilului pasiv de viaţă prin realizarea regulată a unui program de exerciţii fizice şi schimbarea activităţilor zilnice. Un stil de viaţă sănătos trebuie să cuprindă, printre altele, mese dese, sărace în calorii, consumul mare de apă şi exersarea capacităţii mentale prin lectură.

Nutriţioniştii împreună cu instructorii de aerobic citaţi de site-ul iVillage au elaborat un program care să ne ajute să pierdem kilogramele în plus în mod sănătos.
Un pahar de apă băut cu 30 de minute înainte de masă ne ajută să pierdem în greutate
Creşteţi frecvenţa meselor
Este important ca o persoană aflată la o cură de slăbire să mănânce cât mai des, fără a depăşi însă necesarul de calorii prescris de nutriţionist în funcţie de înălţime şi greutate. Alimentaţia pe parcusul unei zile trebuie împărţită în şase mese mai mici la interval de trei ore.

Faceţi mişcare câte 15 minute, de două ori pe zi
Încercaţi să ieşiţi dimineaţa câte 15 minute pentru a face jogging şi încă 15 minute după-amiaza. 30 minute de jogging pe zi duce la 320 de calorii pierdute. Încercaţi să respectaţi acest program cinci zile pe săptămână, iar într-o lună veţi arde, fără greutate, peste 1.600 de calorii.

Consumaţi multă apă
Dimineaţa trebuie să beţi un pahar cu apă rece pe stomacul gol, apoi aşteptaţi 30 de minute până la mic dejun. Apa rece stimulează metabolismul să elimine apa în exces din organism. Puteţi realiza acest lucru şi înainte de masa de prânz, cu condiţia să respectaţi cele 30 de minute. Practicând hidroterapia, împreună cu un regim alimentar sănătos, puteţi pierde în jur de cinci kilograme în decurs de o lună.

Combinaţi exerciţii de o intensitate crescută cu cele mai uşor de realizat
Prin combinarea intensităţii realizării exerciţiilor s-a observat că se poate pierde de două ori mai multe kilograme decât dacă aceleaşi exerciţii ar fi fost realizate la o intensitate moderată. Astfel, puteţi introduce în programul obişnuit de exerciţii câte 45 de secunde de mers pe bicicletă sau de mers alert, la fiecare cinci minute. O oră de mers pe bicicletă duce la pierderea a 512-574 de calorii.

Creşteţi activitatea metabolică citind
Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Memphis au observat că rata metabolică scade cu 16 la sută sub limita normală înregistrată în situaţii de repaus, în momentul urmăririi unui program la televizor. Astfel, cercetătorii au conchis că aceste tinere au ars mai puţine calorii uitându-se la televizor decât dacă ar fi citit o carte. Potrivit acestora, o oră de citit duce la pierderea a 110 calorii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment