Apiterapia reprezintă terapia tradițională care folosește mierea, polenul, ceara, lăptișorul de matcă, propolisul, veninul albinelor și alte produse în vederea menținerii sănătății corpului omenesc.

Lăptișorul de matcă este o substanță albă, lăptoasă, secretată de glandele mandibulare ale albinelor tinere pentru hrănirea larvelor și a mătcii. Pentru aceasta din urmă, constituie hrană exclusivă. Având o dieta alcătuită exclusiv din lăptișor de matcă, regina trăiește de 50 ori mai mult decât o albină obișnuită și ajunge să crească de 2 ori mai mare decât aceasta. Este una dintre cele mai concentrate substanțe în elemente nutritive esențiale, având calitatea să cuprindă într-un volum foarte mic multe componente biologice.
Lăptișorul de matcă pentru un ten superb
Lăptișorul de matcă include toți aminoacizii esențiali de care corpul nostru are nevoie (dar pe care nu ii poate produce de unul singur) vitaminele A, C, D, E și majoritatea tipurilor de vitamine B, minerale, calciu și fier, hormoni naturali, acizi nucleici ca ADN și ARN, gelatina (cu efecte de anti-îmbătrânire).

Aceste calități permit reglarea funcțiilor organismului, influențând circulația sângelui, menținând apa în țesuturi, regenerând celulele pielii. Are, de asemenea, efecte pozitive în combaterea căderii părului, a vederii slabe, a diferitelor tipuri de cancer și a problemelor pielii. Cu ajutorul lăptișorului de matcă, stresul se suportă mai ușor.

Se utilizează ca supliment alimentar sănătos și ca produs cosmetic. Este vândut ca tonic pentru piele și ca stimulant pentru creșterea părului, mai ales pentru că reprezinta un mix complex de proteine, glucide, lipide, vitamine, feromoni, aminoacizi, minerale și vitamine B.

Vitamina B5 este elementul care echilibrează organismul și îi oferă vitalitate și putere. Nu ajută doar în lupta împotriva albirii premature a parului, ci și crește fericirea. Pe lângă aceasta, aminoacizii îmbunătățesc circulația pentru a ajuta creșterea părului.

Lăptișorul de matcă întărește părul deshidratat și slăbit. Aminoacizii din lăptișorul de matcă, substanțele minerale și vitaminele hrănesc rădăcina de păr, pentru a reface structura internă a firului de păr, acesta devenind mai rezistent, strălucitor și frumos într-un mod natural.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment