Fără un program anume
Dacă nu ai un scop anume atunci când mergi la sală, nu vei avea decât eșecuri. Cum să știi dacă ai atins obiectivele fără să ai unele clare? Poți întreba un specialist care este greutatea ideală pe care ar trebui să o ai și să faci din asta ținta ta.

Te lași distrasă
Exista întotdeauna televizorul sau alte lucruri “interesante” care te distrag, așa că este esențial să acorzi timp mersului la sală. Dacă totuși apare ceva neprevazut pe ultima sută de metri, iți poți reprograma ședința, dar nu sări peste ea.
Greșeli pe care le poți face când încerci să slăbești
Muncești prea puțin
Unele persoane fac 2 - 3 exerciții și cred ca au terminat. Dar e nevoie de mult mai mult. Poți cere sfatul antrenorului de la sala de sport sau unei persoane experimentate să te ajute să-ți alcătuiești un program de exerciții potrivit.

Muncești prea mult
Corpul tău are nevoie de timp sa ardă caloriile și să-și dezvolte masa musculară între sesiunile de exerciții. Dacă mergi la sală și în zilele de odihnă, doar te vei obosi mai mult, fără alte beneficii.

Comparația cu alte persoane
Întotdeauna poate exista cineva mai inteligent, mai bogat sau mai slab decât tine. Fiecare are propria sa ecuație genetică care ne afectează procesul de îngrășare, slăbire, de reacție la exerciții etc.

Nu îți schimbi rutina
Făcând mereu aceleași exerciții și în aceeași ordine nu e doar plictisitor, dar te poate determina sa iți pierzi motivația. Încearcă să-ți schimbi programul cu exerciții noi.

Pierzi ce ai câștigat
Dacă dai buzna în fast-food sau bei alcool după ce ai ieșit de la sala de sport, nu faci decât să anulezi ce ai realizat. Reține că alcoolul conține multe calorii ce sunt metabolizate ca și grăsimi foarte repede.

Nu ai grijă la alimentație
Încearcă să eviți mâncarea tip junk-food, snacksurile și băuturile dulci. Pe de altă parte, nici nu te înfometa. Extremele nu-ți fac bine. Încearcă să păstrezi un echilibru și oferă-i organismului tău ceea ce are nevoie.

Cauți o cură minune
Ca să slăbești e nevoie de efort. Mersul la sală nu este un lucru pe care îl faci și apoi scapi. Trebuie să iți schimbi stilul de viață pentru ca rezultatele obținute să se mențină mai mult timp.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

Despre tonifierea abdomenuluiDespre tonifierea abdomenului
26.03.2019

Mușchii abdominali reprezintă una dintre primele zone pe care multe persoane sunt dornice să le lucreze din moment ce încep sa piardă  [ ... ]

Aloe Vera, beneficii tămăduitoareAloe Vera, beneficii tămăduitoare
26.03.2019

Aloe vera a rămas până în zilele noastre un leac de încredere care rezistă cu stoicism în fața produselor avansate pe care cercetăt [ ... ]

Urzica, proprietăți curativeUrzica, proprietăți curative
25.03.2019

Urzica este curativă începând de la rădăcină, continuând cu tulpina și frunzele și terminând cu florile.
Urzica prezintă numeroa [ ... ]

Gălbenele, beneficiiGălbenele, beneficii
25.03.2019

Gălbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbenă a florilor pe care acestea le produc.
Beneficiile gălbenelelor Uz i [ ... ]

Rostopasca - o plantă cu multiple proprietăți curativeRostopasca - o plantă cu multiple proprietăți curative
25.03.2019

Rostopasca este o plantă cu multiple proprietăți curative, recunoscută și folosită pentru efectele sale vindecătoare încă din antic [ ... ]

Impetigo, o infecție contagioasă a pieliiImpetigo, o infecție contagioasă a pielii
25.03.2019

Impetigo este o infecție contagioasă a pielii, care afectează mai ales copiii și nou-născuții. Se prezintă sub forma unor vezicule ro [ ... ]

Apendicita - urgență chirurgicală abdominalăApendicita - urgență chirurgicală abdominală
22.03.2019

Apendicita este cea mai frecventă urgență chirurgicală abdominală, și constă în inflamația apendicelui. Această afecțiune apare f [ ... ]

Xeroftalmia, sindromul ochilor uscațiXeroftalmia, sindromul ochilor uscați
22.03.2019

Sindromul ochilor uscați, numit și keratoconjunctivită uscată sau xeroftalmia, apare și din cauza lipsei îndelungate de lubrifiere și [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment