Nu face nenumarate abdomene in speranta ca iti vei tonifia musculatura abdominala. Specialistii spun ca abdomenele sunt exercitii putin eficiente cand vine vorba de scaderea colacelului de grasime din jurul taliei. Mergi mult pe jos, alearga sau inoata si nu-ti irosi banii pe tot felul de aparate care promit sa te scape de grasimea din jurul taliei cat ai zice peste. Si daca tot vrei sa cumperi ceva, alege o minge pentru aerobic.

Razi cat mai mult!
Nici nu ai citit bine si parca deja suna amuzant, nu? Ei bine, chiar este adevarat! Cand razi, muschii abdominali se incordeaza, facand sa mai dispara putin din grasimea depozitata in jurul lor.
Sfaturi pentru a scapa de burtica
Schimba scaunul
Scapa de scaunul de birou mic si ingramadit si inlocuieste-l cu unul mai confortabil, cu spatar in forma de “S”, adaptat formei coloanei vertebrale.  Cercetatorii au descoperit ca o postura adecvata la birou te ajuta sa iti pastrezi abdomenul plat.

Nu te infometa
Infometarea nu te ajuta sa slabesti, din contra! Organismul tau intra “in panica”, eliberand hormoni ai stresului care determina la randul lor transformarea caloriilor in grasime pe care o depoziteaza in jurul taliei. Imediat ce ai incheiat perioada de “dieta prin infometare”, organismul se pune pe depozitat grasime, in asa fel incat te vei trezi cu mai multe kilograme in plus decat aveai inainte de inceperea dietei. Pana la sosirea perioadei pentru costumul de baie mai e cale lunga, asa ca ai suficient timp sa scapi de burta intr-un mod sanatos.

Mananca multe fructe si legume
Consuma cat mai multe fructe si legume, in primul rand pentru a-i oferi organismului vitaminele si mineralele necesare si in al doilea rand pentru a beneficia de ajutorul fibrelor, care iti taie pofta de mancare.  Merele si morcovii nu trebuie sa-ti lipseasca, pentru ca au un continut mare de fibre, iaurtul degresat este important pentru ca iti ofera bacteriile benefice intestinelor; grepfrutul este bogat in vitamine din complexul B, care sustin procesul de ardere a grasimilor.

Mesteca bine alimentele
Indiferent de cat de foame iti este, mesteca foarte bine alimentele. Sistemul digestiv nu poate descompune si absorbi eficient nutrientii din alimente decat daca acestea vin in cantitati mici si bine mestecate. In afara de asta, stomacul tau se umfla, dandu-ti neplacuta senzatia de balonare.

Bea multe lichide
Prin “lichide” se traduce, de fapt, apa. Renunta la sucurile carbogazoase sau la cele din fructe pe care le gasesti in comert. Apa nu contine calorii si nici conservanti precum majoritatea bauturilor racoritoare pe care le cumperi din magazine. Daca iti doresti si altceva in afara de apa, alege ceaiurile fara zahar si sucurile pe care le poti face acasa prin stoarcerea fructelor sau legumelor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment