Reusita unei coafuri depinde intr-o mare masura de frumusetea si sanatatea parului. Stiati ca parul creste cu o viteza de aproximativ 1 centimetru pe luna sau ca un fir de par normal poate sa tina greutati intre 40-160 g in functie de rasa careia ii apartine (firul de par apartinand rasei galbene este cel mai puternic)? Din diverse cauze insa, uneori nu putem impiedica caderea parului.

Caderea a 30-40 de fire de par pe zi este insa normala caci acestea sunt inlocuite de altele noi. Atunci insa cand numarul firelor de par cazute depaseste 100, caderea parului devine o sursa de ingrijorare. In functie de cauza caderii parului, medicul specialist va recomanda si un tratament impotriva caderii parului. Iata care sunt principalele cauze ale caderii parului:
De ce ne cade părul?
Seboreea
Este o afectiune determinata genetice ce se caracterizeaza prin dereglarea functiilor glandelor sebacee, schimbari in ceea ce priveste calitatea si cantitatea sebumului in regiunea pielii capului. Seboreea presupune ingrasarea parului intr-un interval foarte scurt de timp.

Sampoane si tratamente nepotrivite
Folosirea de sampoane si tratamente nepotrivite tipului de par pe care il aveti.

Periatul brutal
Periatul brutal, cu o perie sau un pieptane din material plastic, dur care bruscheaza firul de par.

Regim alimentar neechilibrat
Un regim alimentar neechilibrat sau sarac in vitamine, fibre, minerale, proteine si antioxidanti.

Igiena parului
Neglijarea regulilor minimale de igiena a parului.

Neaerisirea parului
Neaerisirea parului (purtarea lui in permamenta intr-o coada de cal foarte stransa sau in impletituri).

Produse decolorante
Folosirea produselor decolorante prea puternice, utilizarea in exces a fixativului sau a solutiilor pentru permanent prea concentrate.

Interventii chirurgicale
In urma unei interventii chirurgicale, a unei boli infectioase, in urma intoxicatiilor, dupa o sarcina, la menopauza, pot avea loc caderi temporare ale parului.

Cure de slabit
Curele de slabit fulgeratoare sau tratamentele cu hormoni masculini

Altele
Starea depresiva, gripa virotica, afectiuni ale aparatului digestiv, stres.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment