Una din cunoscutele metode de îndepărtare a părului nedorit pe termen lung este epilarea cu laser sau IPL (lumină intens pulsată). Epilarea cu laser a fost utilizată pentru prima oara în urmă cu circa 20 de ani, iar în comerț a intrat la mijlocul anilor ’90.
Epilarea permanentă (epilarea cu laser)
Epilarea cu laser este dureroasă, dar se poate apela la creme cu efect anestezic care se aplică cu 30-60 de minute înainte de procedură. Imediat după îndepărtarea părului prin această metodă, pielea se inflamează și se poate infecta, dacă operațiunea nu a fost făcută corect.

În ultimii ani, epilarea cu laser a fost înlocuită cu IPL (lumina intens pulsată). Această procedură este asemănătoare celei cu laser, dar folosește o lumină specială, cu o energie mai mică decât cea a laserului, care distruge rădăcina firului de păr, protejând epiderma.

Spectrul de lungimi de undă luminoasă este mai larg, deci risc zero de infectare, timp redus de tratament și rezultate vizibile chiar după prima sesiune. Non-invaziv și nedureros, nu necesită anestezie și permite tratarea majorității culorilor de păr.

Întrucât nu există epilare definitiva 100%, IPL distruge firele de păr nedorite în proporție de 90%. Rezultatele unui tratament pot dura de la câteva luni până la aproximativ un an. Unii specialiști susțin că în zonele tratate părul nu va mai crește niciodată.

Tehnica IPL este singura care poate rezolva problema inesteticelor fire de păr care cresc pe sub piele, reușind să distrugă foliculul păros.

Sfaturi de urmat înainte de a pleca la epilare
- Tehnica de epilare definitivă acționează doar asupra părului negru, nu mergeți la salon bronzați. Așteptați până ce pielea își va reveni la normal pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor;
- Dacă suferiți de herpes sau alte boli cutanate, tratați-le înainte de a vă epila. Tratamentul nu are efect pe zonele cu tatuaj sau machiaj semi-permanent;
- Nu vă epilați definitiv dacă va tratați cu isotretinoină, vitamina A sau antibiotice antidepresive decât după terminarea tratamentului;
- Nu pot fi tratate cu laserul zonele sensibile din jurul mameloanelor sau anale;
- Înainte cu 3-4 săptămâni de a vă epila definitiv, nu vă îndepărtați părul cu ceară sau cu pensa. De asemenea, este interzis să îl decolorați;
- Diabeticilor și femeilor gravide nu le este recomandată această procedură;
- Părul alb nu poate fi îndepărtat cu ajutorul tratamentului cu laser sau IPL;

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment