Admiratie
Nu toţi admiră şi totodată iubesc aceleaşi lucruri. (Horatius)

(Chiar) şi cei care dispreţuiesc cel mai mult pe oameni şi-i egalează cu animalele, vor încă să fie admiraţi şi crezuţi de ei. (Pascal)

Admiraţia indică limita cunoştinţelor noastre şi dovedeşte adesea mai puţin perfecţiunea lucrurilor decât imperfecţiunea spiritului nostru. (Vauvenargues)
admirație - afirmare
Adulter
Femeii adultere glumele soţului îi ard măduva, iubirea oasele; vorbele drăgăstoase îi par împungătoare: nu pot fi mulţumiţi doi soţi care nu se iubesc.(Pancatantra)

Adversar
Cel care are cele mai puţine motive de a se căi pentru faptul că a făcut pe plac adversarilor este cel mai sigur până la sfârşit. (Thucydides)

Adversarii aceia, care mai întâi desfigurează pe acela căruia îi sunt răuvoitori şi pe urmă îl combat ca pe un monstru. (Goethe)

Afirmare
Nu există ceva mai urât decât a afirma înainte de a cunoaşte.(Cicero)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment