În cazul încăperilor ce nu sunt aerisite corect, geamurile termopan prezenta un adevărat pericol pentru sănătate, spun medicii. Ei menționează că aerisirea camerelor este obligatorie, necătând la faptul ce tip de geamuri sunt utilizate.

Aerul din exterior permite schimbarea celui din cameră. Geamurile termopan îngreunează pătrunderea aerului. Un alt factor pentru care aerisirea este importantă este izolarea termică. În aceste condiții pe pereții camerei se formează igrasie. Mucegaiul format poate determina apariția crizelor de astm, a alergiilor, îndeosebi în cazul copiilor.

În plus, umezeala, formată datorită apariției geamurilor termopan, provoacă în cazul copiilor și infecții respiratorii frecvente, care se manifestă prin tuse seacă. Medicii atenționează că aerul umed din cameră accelerează apariția răcelii.

Pentru un efect mai bun, se recomandă ca geamurile termopan să fie deschise de cel puțin 3 ori pe zi, deoarece acestea izolează foarte bine încăperea. Acest tip de ferestre izolează termic și fonic încăperea. După o alegere a acestor tipuri de ferestre, aerisirea încăperii trebuie să se facă mai frecvent decât în cazul geamurilor normale.

Geamurile termopan nu sunt îndeajuns pentru izolare. În afara termopanelor, este necesară izolarea pereților. Dacă se omite acest fapt, pe pereți se formează igrasia, deoarece aerul se infiltrează prin pereți și se formează condens. Această problemă apare mai ales în blocurile de tip vechi. În acest caz pereții trebuiesc automat izolați, pentru a evita formarea mucegaiului.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment