Anticorpii extrasi din galbenusul oului de gaina ar putea fi folositi in curand la crearea unui antidot pentru muscaturile de sarpe, a anuntat un grup de cercetatori indieni.

Specialistii de la Fundatia de cercetare stiintifica Vittal Mallya (VMSRF) din sudul Indiei au lucrat timp de sapte ani pentru a gasi acest antidot, lipsit de efecte secundare. "Dupa ce vom termina testele de toxicitate virala sau bacteriologica, vom fi primii care vor injecta oamenilor anticorpi de gaina", a explicat directorul fundatiei, P. V. Subba Rao. Potrivit precizarilor sale, experimentele vor fi finalizate pana la anul.

Un alt antidot pentru veninul de sarpe a fost extras de la cai, dar procedeul este extrem de dureros pentru acestia, ceea ce a provocat reactii aprinse din partea asociatiilor de aparare a drepturilor animalelor. P. V. Subba a avut atunci ideea de a studia ouale de gaina, dat fiind ca aceasta pasare este folosita intr-un numar considerabil de terapii.

Medicamentul nu va fi foarte scump, deoarece o gaina poate produce cam 250 de oua pe an, fiecare continand destui anticorpi pentru a fabrica o doza de antidot, a mai relevat directorul fundatiei stiintifice indiene. In India sunt muscate de serpi cel putin 300.000 de persoane pe an, iar 10% dintre acestea isi pierd viata in lipsa ingrijirilor acordate la timp.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment