Poluarea atmosferei reprezintã o ameninţare gravã pentru copii şi un factor de risc ce poate provoca boli cronice, în special ale aparatului respirator. Aproximativ douã milioane de copii de pânã la cinci ani mor anual din cauza unor infecţii respiratorii acute. Multe din aceste infecţii sunt agravate de factorii de mediu.

Aerul poluat din interiorul unei clãdiri este un factor nociv asociat infecţiilor respiratorii atât în mediul rural, cât şi în cel urban.

O substanţã poluantã este mai periculoasã pentru plãmânii unui copil dacã se aflã în interiorul unei încãperi decât în aer liber. În ţãrile în curs de dezvoltare, un subiect de îngrijorare este expunerea la arderea unor combustibili biologici sau a cãrbunelui în încãperi neventilate. În tãrile industrializate, factorii nocivi ai unui mediu închis sunt lipsa ventilaţiei, umezeala, prezenţa unor agenţi biologici, cum ar fi mucegaiul, sau a unor substanţe chimice folosite în constructii.
 
Poluarea atmosferei, produsã mai ales de traficul intens si de procesele industriale, rãmâne o problemã serioasã în oraşele mari din întreaga lume, dar în special în megaorasele din ţãrile în curs de dezvoltare. Se estimeazã cã un sfert din populaţia globului este expusã la concentraţii nocive de agenţi poluanţi, cum ar fi bioxidul de sulf sau alte substanţe chimice.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment