Schimbarea brusca a vremii are efecte negative asupra sanatatii organismului, spun specialistii. Migrenele, variatii ale tensiunii arteriale, durerile articulare, accentuarea manifestarilor astmului si instalarea unei stari de anxietate sunt doar cateva dintre simptomele resimtite ca urmare a variatiilor climatice.

Organismul reactioneaza la variatiile climatice prin modificari neurovegetative. Cei mai expusi la aceste variatii sunt copiii, batranii, precum si cei cu boli cronice, cardiace, hipertensivii, bolnavii pulmonari cronici, dar si cei cu boli autoimune.

Uneori si persoanele sanatoase sufera de pe urma trecerii de la zilele caniculare la cele cu ploaie si vant. Simptomele pot fi durerile de cap, migrenele, starile de nervozitate si sensibilitate excesiva, iritabilitate sau, din contra, stari melancolice depresive, somnolenta sau lipsa chefului de munca.

Unii cercetatori presupun ca instabilitatea presiunii atmosferice influenteaza valorile tensiunii arteriale, avand repercusiuni asupra coagularii sangelui. Altii atribuie problemele de adaptare la schimbarile meteo electricitatii din atmosfera.

Pentru a ne adapta la aceste schimbari, specialistii recomanda consumul multor lichide, in special ceaiuri caldute, multe legume si fructe, deoarece sunt bogate in vitamine. Este bine sa alegem mancarurile usoare, fara grasimi, si sa avem un regim de viata in care miscarea sa ocupe un loc important.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment