Expertii spun, ca consumul zilnic de miere poate proteja ochii de efectele nocive ale calculatorului.

Daca ochii, dupa o zi de lucru petrecuta la monitorul calculatorului, sunt foarte obositi, tumefiati si cu vase sangvine evidente, atunci aveti nevoie de un ajutor imediat.

Potrivit medicilor, mierea este un ajutor ideal, deoarece contine un complex de substante necesare pentru functia normala a retinei.

Specialistii recomanda ca dupa trezire, cu 15 minute inainte de a te spala pe dinti, de luat o lingura de miere si de tinut in gura pana se topeste. Mierea, e de dorit sa fie de tei. Pentru a sustine efectul pozitiv, aceasta procedura poate fi repetata si inainte de somn, seara.

In plus, in tratamentul cataractei, precum si in dureri oculare, pot ajuta picaturile de miere. Aceste picaturi amelioreaza inflamatia si protejeaza ochiul de impactul factorilor din mediu inconjurator.

Cu toate acestea, mai intai, consultati un medic specialist in domeniu.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment