Ştiaţi că poluarea aerului din interior poate fi o problemă mai mare decât cea a celui extern. Pentru a o preveni, încearcă câteva soluţii necostisitoare.

Filtrul
Înlocuieşte filtrul standard cu unul electrostatic, ce ajută la captarea unor particule mai mici.

Ventilatoarele
Instalează ventilatoare în baie şi bucătărie. Nivelul ridicat de umiditate multiplică mucegaiul. Aceste particule microscopice pot declanşa alergii, crize de astm şi în unele cazuri infecţii pulmonare. Scapă de mucegai în mod natural.

Compuşii organici volatili
Utilizează vopsele cu un conţinut redus de compuşi organici volatili. Aceşti compuşi pot provoca dureri de cap şi probleme la nivelul căilor respiratorii superioare, ficat, rinichi, precum şi daune ale sistemului nervos central.

Plantele
Purifică aerul cu ajutorul plantelor, care pot elimina substanţele chimice din aer, cum ar fi formaldehida, benzenul sau monoxidul de carbon.

Produsele de curăţat
Alege şi foloseşte produsele de curăţat cu grijă. Unele produse odorizante cauzează probleme de sănătate, inclusiv afecţiuni respiratorii sau cancer. Foloseşte produse non-toxice ori de câte ori este posibil. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment