Principiul metodei
Determinarea colorimetrică a fluorului în apă e bazată pe capacitatea fluor-ionului de a schimba coloraţia roz-aprinsă a indicatorului zirconiu-alizarină într-un galben slab, în urma formării unui complex stabil incolor. Conţinutul fluorului în apă se poate determina de asemenea prin metoda colorimetrică simplificată (cu clorura de fier).

Principiul metodei se bazează pe reacţia dintre fluor şi fierul trivalent cu formarea compusului incolor complex ce nu reacţionează cu tiocianaţii, restul cărora formează o coloraţie roşie.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment